La sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii de frontieră arădeni au depistat cinci persoane care figurau în bazele de date ca fiind urmăriţi internaţionali.

În data de 14.12.2015, în jurul orei 01.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, Adrian P., în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza judeşului Vrancea. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză era căutată de autorităţile române, pe numele ei fiind emis un mandat de arestare preventivă. Bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi deţinere de droguri de risc în vederea consumului.  În data de 13.12.2015, în jurul orei 09.55, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, s-a prezentat pentru a intra în ţară, cetăţeanul bulgar Kalchev V., în vârstă de 36 de ani. Cu ocazia controlului specific, poliţiştii de frontieră au constatat că persoana în cauză figurează ca fiind căutată pe numele ei fiind emis un mandat de arestare de autorităţile bulgare pentru fapte de furt.

Şi în data de 12.12.2015, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, respectiv Punctului de Trecere a Frontierei Curtici au depistat doi cetăţeni români, în vârstă de 23, respectiv 30 de ani, care erau căutaţi pentru executarea unor pedepse privative de libertate pentru infracţiuni săvârşite pe teritoriul Franţei, respectiv României. Tot la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac – Csanadpalota, în data de 11.12.2015, în jurul orei 15.15, poliţiştii de frontieră l-au depistat pe Gica B., în vârstă de 38 de ani, domiciliat pe raza judeţului Bacău, care avea de executat o pedeapsă cu închisoare de 18 luni pentru infracţiunea de furt, alertă emisă de autorităţile franceze. Persoanelor în cauză li s-a întrerupt călătoria şi au fost predate echipelor de poliţişti din cadrul IPJ Arad, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Recomandările redacției