Cine este bun în afaceri este bun și în politică

0
256

Purtând discuții cu mai multe persona­lități politice din județul nostru despre modul în care văd ele intrarea în politică a unui om de afaceri de succes, cum ar fi să îl aibă drept coleg, am aflat că majoritatea îmbrățișează o astfel de idee. Mai ales atunci când omul de afaceri are un nume respectat nu doar la nivel local, de județul Arad, ci chiar la nivel național, având o notorietate deosebită. Un om care și-a câștigat renumele prin cuvânt, respect oferit celor din jurul său, căruia nu i-a fost niciodată teamă să își spună punctul de vedere. Iată de ce suflul politic are nevoie de o revigorare, de o restartare cu oameni curați, cu viziune, care pornesc la drum fiind înscriși în partide politice noi, care nu pot fi acuzate în niciun fel că au „pus umărul“ la distrugerea acestei țări.
În ultima sută de metri, tânărul om de afaceri arădean Ovidiu Iulian Palcu, în urma unei consultări avute într-o seară, în sânul familiei, s-a hotărât să intre în viața politică. Obișnuit cu munca, cu disciplina, seriozitatea și cu spiritul realist, Ovidiu Palcu a adunat lângă el câțiva oameni, și-a alcătuit o echipă cu care să înceapă lupta.
În ciuda faptului că a avut invitații și promisiuni venite din partea unor partide politice consacrate, cu vechime, omul de afaceri arădean le-a refuzat pe toate. „Vreau să fac parte dintr-un partid care să aducă un suflu nou în politică, unde să am posibilitatea să pun umărul la reconstruirea României alături de oameni curați, noi în politică. De aceea și am ales să intru, în cele din urmă, în politică. Astfel, m-am îndreptat către un partid pe care îl consider aproape de sufletul meu: Alianța Renașterea Națio­nală – ARN. Aici am și fost primit cu căldură, atât de către noii mei colegi de partid, cât și de către domnul președinte Peter Costea – o persoană care poate fi model pentru politica și societatea românească“, a declarat Ovidiu Palcu, candidat la funcția de deputat în Parlamentul României din partea ARN.
Iată ce ne spune I. Bondor, un politician, fost primar al unei comune din județul Arad: „Un om care a demonstrat că a creat o proprie afacere de asemenea dimensiune, care a oferit atâtea locuri de muncă, merită toate șansele să intre și în politică. Politica este principalul sector din această țară, este cel care hotărăște destinele noastre. Tocmai de aceea avem nevoie de oameni capabili, care pot demonstra nu doar că pot face față și în politică, ba chiar să dea o altă față acestui segment“.
Antreprenorul Ovidiu Palcu este cunoscut de foarte multă lume, nu doar în mediul de afaceri, ci și în rândul populației de rând, ajutând foarte multe familii nevoiașe. Acest ultim aspect este însă unul pe care Ovidiu Palcu ține morțiș să nu se discute prea mult. Latura sa de creștin și cea filantropică vrea să rămână un subiect personal, care nu dorește să fie dezbătut în public.
În Parlamentul României este nevoie de astfel de persoane. „Persoane care provin din mediul privat, care au pornit de jos și care cunosc foarte bine problemele cu care se confruntă semenii noștri, oamenii de rând ai acestei țări. În plus, din punct de vedere antreprenorial, de­geaba le spui unor parlamentari despre infrastructură sau acostamente, că se uită lung la tine și nu înțeleg «cu ce se mănâncă». De aceea este bine să mer­gem cu oameni din mediul de afaceri în politică“, a declarat un alt primar dintr-o comună din județul Arad, G.D. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.