Cine este George Simion, ultraşul care conduce partidul AUR, marea surpriză a alegerilor parlamentare

0
475

Partidul AUR este marea surpriză a Alegerilor Parlamentare din acest an pentru că este aproape sigur că va trece pragul electoral. Mai mult decât atât, primele estimări poziționează AUR după PSD, PNL, USR-PLUS și UDMR.
Co-președintele partidului AUR este un ultras, George Simion (34 de ani), cel care a contribuit la apariția grupărilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României.
În noiembrie, ultraşii au remis un comunicat cu tente xenofobe după ce portughezul Mario Camora a fost convocat la prima reprezentativă a României după ce fotbalistul şi-a luat cetăţenia română. George Simion, membru al grupării care condamnă prezența lui Mario Camora la națională.
„Mirel Rădoi, în goana după pseudo-performanțe iluzorii, a deschis astăzi porțile naționalei pentru jucători natu­- ralizați. Cine își închipuie că Mario Camora va fi primul și ultimul se înșeală. Este doar Calul Troian, învelit în bune intenții, ce va aduce după sine alte și alte «importuri’»de ocazie. Naționala e o chestie de principiu. La fel ca drapelul, imnul sau ziua națională a unei țări. Nu le schimbi după bunul plac, când altele ți se par mai atrăgătoare. Mergi cu ele mai departe și încerci să le dai strălucire. Cu ce ai, cu ce poți. Asta nu a înțeles Mirel Rădoi așa că îi urăm o cât mai scurtă cariera la cârma selecționatei“, a fost mesajul grupului Honor et Patria pentru Mirel Rădoi, după convocarea lui Mario Camora.
George Simion a fost surprins în sectorul în care se aflau suporterii din „Uniți Sub Tricolor” la numeroase partide ale României. Acţiunile ultraşilor au adus mai multe penalizări din partea UEFA la adresa FRF. După publicarea primelor rezultate de la alegeri, la sediul partidului AUR au apărut ultrași care au aprins torțe după ce George Simion și-a terminat discursul agresiv împotriva actualei clase politice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.