De ieri, la Sfântu Gheorghe, se derulează Final 8-ul Cupei României la baschet feminin. FCC ICIM Arad intră în competiţie azi, când, de la ora 17,15, o înfruntă pe CSBT Alexandria. Un adversar mai bine cotat, dar pe care arădencele l-au învins odată în campionat. Dacă în turul sezonului regulat al LBNF, teleormănencele s-au impus cu 75-49, în manșa secundă, la Polivalenta arădeană, „galben-albastrele” şi-au luat revanşa la limită: 69-66. Așadar, calculele o dau favorită pe Alexandria, ce se bazează pe un „nucleu” de jucătoare ce funcţionează de 3-4 ani, cu continuitate şi pe banca tehnică.
În plus, spre deosebire de FCC ICIM Arad, trupa lui Mădălin Piperea va lua startul în grupa valorică 1-5 (de pe locul 4). „Sunt şanse 50-50%, chiar dacă în campionat au încheiat peste noi prima parte. E un adversar complet, pragmatic, dar şi noi ne vom face jocul ce ne caracterizează şi ne vom exploata şansele până la capăt”, spune Marcel Urban, preşedintele Aradului.
Să amitim că Cupa României reprezintă o bună şansă pentru jucătoarele românce să prindă minute bune și asta pentru că fiecare combatantă e obligată să folosească două baschetbaliste autohtone în teren pe întreaga durată a jocului.
Iată și programul complet al întrecerii KO, desfășurată pe parcursul a patru zile:
Sferturi de finală
Ieri: SCM Timişoara – Olimpia CSU Braşov (meciul 1) 71-62
Meciul Cluj Napoca – Sepsi Sf Gheorghe (2) s-a jucat după închiderea ediției
Azi, ora 17,15: FCC ICIM Arad – CSBT Alexandria (3)
Azi, ora 20: CSM Satu Mare – CSU Alba Iulia (4)
Semifinale
Sâmbătă, ora 17,15: Învingătoare joc 1 – Învingătoare joc 2
Sâmbătă, ora 20: Învingătoare joc 3 – Învingătoare joc 4
Finala – duminică, ora 17,30, Digi Sport

Recomandările redacției