Lăudată pentru alegerile ei rafinate sau, dimpotrivă, criticată pentru felul în care fusta îi lăsa de multe ori la vedere genunchii, un lucru e clar, Carmen Iohannis nu a lăsat pe nimeni indiferent în cei cinci ani de mandat ai soţului ei. Profesoara de engleză din Sibiu a adus la Cotro­ceni un stil deopotrivă elegant, colorat și îndrăzneţ, scrie Click.
La 59 de ani, Carmen Iohannis se poate lăuda cu o siluetă de adolescentă, trasă prin inel, cu musculatura frumos tonifiată în timpul orelor de tenis de câmp. De aici și îndrăzneala cu care prima doamnă a României a abordat de-a lungul timpului ținute controversate, uneori mult deasupra genunchilor ori cu umerii goi.
Trei au fost numele de designeri vehi­culate în primul mandat al președintelui Iohannis când a venit vorba despre vestimentația primei doamne.
Alexandru Ciucu s-a ocupat de ținu­tele așa-zis office ale lui Carmen Iohannis. Prima doamnă a României a fost îmbrăcată de designerul regal atunci când s-a dus la Vatican ori atunci când a vizitat Spania, la invitația Regelui Felipe și a Reginei Letizia.
Cu Stephan Pelger, Carmen Iohannis a lucrat destul de puțin, la începutul mandatului soțului ei, iar sfârșitul colaborării a fost marcat de o declarație ușor acidă din partea designerului. „Este o doamnă foarte drăguţă, foarte simpatică, este o femeie absolut cu picioarele pe pă­mânt, nu are fiţe deloc. Are însă nişte fixuri pe care nu i le poate schimba nimeni, dar cred că, până acum, ea a făcut cea mai bună imagine României dintre primele doamne pe care le-am avut.”
Eli Lăslean a fost responsabilă cu ți­nu­tele de gală ale primei doamne. Designerul arădean a dezvăluit, de altfel, și dimensiunile de fotomodel ale doamnei Iohannis. „Să știți că are o siluetă de invidiat. Are cam 68 de centimetri în talie. Este o persoană extrem de ateltică, are un corp frumos, dar dincolo de asta, este un suflet absolut fascinant. Pentru mine este o bucurie și o emoție extrem de puternică și de fiecare dată când mă întâlnesc cu dânsa, pur și simplu mă emoționez”, a declarat Eli Lăslean.

Recomandările redacției