Primarul Valentin Bot, alături de Ansamblul Șiriana în Stațiunea Moneasa

3
8532

VOICU SIDA 

Poate că unora dintre colegii săi nu le pică bine când văd realizările primarului din comuna Șiria, Valentin Bot. Mai motivează că este comună mare, dar sunt comune mai mici și cu primari gospodari. Eu m-am oprit chiar ieri pe la piață și pot să spun cu mâna pe inimă că nu vezi nicăieri o piață atât de frumos amenajată precum cea din Șiria. Aici erau două mașini de Hunedoara, iar pasagerii își făceau cumpărături din piața Sfânta Maria de la Șiria. Roșii, pepeni și ardei s-au numărat printre bunătățile pe care le cumpărau. Cele șase persoane discutau între ele: „Priviți ce centru și ce piață este în comuna aceasta. Eu nu am mai văzut așa ceva. Curățenia este exemplară“. O altă persoană vine și zice: „Cazacu nostru să vadă, să ia exemplu“. O altă persoană care se ocupa cu vânzări, spune: „Dacă ați vedea Primăria și de ce dispune această primărie în general… Până la urmă «omul sfințește locul», dar aici se vede clar cum totul este folosit în folosul cetățenilor. Mai ales că nu demult a fost un eveniment chiar pe Cetatea Șiriei, tot pentru cetățean a făcut și acel eveniment. Nu știm câți primari sunt ca dumnealui în țara asta. Să facă atâtea eforturi și să organizeze atât de multe lucruri pentru cetățenii săi. Este un model pentru toată lumea“.

Ansamblul Șiriana, pentru două zile la Moneasa

Domnul Valentin Bot s-a aflat pentru câteva zile în Stațiunea Moneasa. „După o perioadă sumbră, în care am avut de înfruntat pandemia, m-am gândit să-mi scot și eu tinerii de la Ansamblul Șiriana în lume și anume să le ofer măcar două zile la Moneasa, în stațiune. Desigur, asta împreună cu sufletul lor, care este consiliera județeană Garofița Popa“, a spus primarul Valentin Bot. Și noi spunem același lucru: Garofița Popa este un model de consilier județean. Ar fi bine dacă ar mai fi măcar câțiva ca dumneaei.

Împreună cu Ansamblul Șiriana și instructorul Popa au prezentat un program de dansuri și cântece populare în Grădina de Vară – locație aparținând Consiliului Județean, unde a participat un număr important de spectatori. Prezent la eveniment a fost și vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Ionel Bulbuc, care a precizat că apreciază ceea ce a făcut domnul primar Bot „pentru tineri. Aceștia au prezentat un program atât de frumos și bineînțeles au beneficiat de sprijinul doamnei consilier județean Garofița Popa“.

Iată ce ne spune domnul primar al comunei Șiria, ing. Valentin Bot, un exemplu de primar în județul nostru: „Era necesar să facem această ieșire pentru că am stat destul în amorțire. Am venit aici să mai descrețim frunțile oamenilor, care așteaptă de la noi asemenea evenimente cu totul și cu totul speciale. Poate știți, dar îmi aduc aminte de spectacolul care a avut loc pe Cetatea Șiriei. Deși a fost o căldură ca în cuptor, cetățenii au venit în număr impresionant și s-a putut citi pe fețele lor încântarea. Erau atât de bucuroși că am organizat această sărbătoare a Iei. Acolo, toți cei prezenți au servit gulașul acela, așa cum se pregătește pe la noi, răcoritoare de toate felurile“.

Ansamblul șirian la Moneasa

Doamna Garofița, văd că dumneavoastră prezentați programul artistic al Ansamblului Șiriana, aici în Grădina de Vară din Moneasa. Cu ce începeți?

Vom începe cu Dans din Țara Zărandului, după care va cânta pe scenă o fată cu o voce superbă: Patricia Corbei. Artista va interpreta cântecele „Mori, Murgule de necaz“ și „Busuioc de prin Banat“, după care a fost prezentat „Dansul din Șicula“ – o comună bogată în obiceiuri și tradiții. După aceasta au fost prezentate dansuri din Bihor și în cele din urmă s-a încheiat cu mai multe dansuri din Șiria.

Publicul a fost încântat de programul prezentat de Ansamblul Șiriana. A fost părerea unanimă e cetățenilor și a tuturor celor aflați în stațiune. „E foarte bine că s-a mai gândit și la ei cineva, iar duminică va avea loc Parada Clătitelor“, au spus spectatorii.

Parada Clătitelor ajunge la ediția a XX-a. Să dea Dumnezeu să fie bine. Succes pe mai departe Ansamblului Șiriana, domnului primar Valentin Bot și doamnei Garofița Popa, consilier județean.

Voicu Sida

 

3 COMENTARII

  1. Subscriu la primul comentariu, unele strazi au canalizare si apa altele nu asta ca sa nu mentionez ca pe unele străzi s a asfaltat a doua oara iar pe altele deloc sau doar o data.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.