Cine şi cum circulă gratis cu mijloacele de transport în comun !

0
608

 

Consilierii municipali au adoptat, în şedinţa de marţi, cu unanimitate de voturi, Proiectul de hotărâre cu privire la acordarea gratuităţii sau reducerilor pentru cei care circulă cu mijloacele de transport în comun în Municipiul Arad. Faţă de categoriile de cetăţeni care beneficiază de facilităţi, cuprinse în proiect, a fost inclusă, ca urmare a unui amendament, încă o categorie, donatorii de sânge. Astfel, cei care donează sânge vor beneficia de gratuitate pe parcursul lunii următoare.

Aşadar, repetăm: beneficiază de gratuitate, cu condiţia obligatorie de a avea domiciliul sau reşedinţa pe raza Municipiului Arad: persoanele cu vârsta de peste 70 de ani; pensionarii care au venitul lunar mai mic de 1.200 lei; preșcolarii, elevii ciclului primar, gimnazial, liceal și postliceal, ce urmează cursuri de zi; donatorii de sânge, doar pentru luna următoare donării.

Beneficiază de 50% din preţul abonamentului lunar: pensionarii cu un venit lunar mai mare de 1.200 lei; studenții din învățământul superior acreditat/autorizat, care urmează cursuri de zi .

Atenţie, doar pe bază de legitimaţie !

Avertizăm încă odată că toate persoanele vizate sunt obligate să se adreseze Companiei de Transport Public, care va elibera legitimaţiile sau cardurile de călătorie ! Pentru a obţine informaţiile necesare, cei interesaţi pot suna la numărul de telefon 0257.338597 ,Informaţii CTP Arad. Mai adăugăm doar că un amendament prin care se solicita reducerea de la 70 la 65 de ani vârsta de la care se acordă gratuitate a fost respins şi că toate cele 22 de puncte de pe ordinea de zi au fost votate “la foc automat”. La “diverse”, s-a discutat despre posibilitatea adoptării unei Hotărâri care să prevadă ca persoanele care abandonează animale în spaţiul public să fie amendate drastic, după modelul Bucureştiului. Propunere superfluă, întrucât amenzile respective sunt demult prevăzute în legislaţie. De fapt, nu despre amenzi a fost în principal vorba, ci despre prevederea expresă ca Poliţia Locală să se ocupe de această problemă. Lucru care, într-adevăr, ar necesita prevederi la nivel local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.