Cinema Arta va găzdui a IV-a ediție a expoziției „Colecții și colecționari”

0
392

A patra ediție a expoziției va avea loc joi, 27 septembrie, În holul Cinematografului Arta de pe strada Vasile Alecsandri nr. 2 se va deschide peste o săptămână ( joi, 27 septembrie), expoziția „Colecții și colecționari”, manifestare culturală ajunsă la a patra ediție. Vor fi expuse co­lecții de insigne, monede, cărți poștale, timbre, calculatoare vechi, ambalaje de băuturi răcoritoate și multe altele.
Cei care doresc să viziteze expoziția o pot face între orele 11,00 și 18,00 ale acelei zile, intrarea fiind liberă.
Printre exppozanți se află Florin Mariș (colecționar de calculatoare vechi, care va aduce o parte din exponatele Muzeului Retro IT, deschis recent în municipiu), Daniela Kovats (colecție de tablouri realizate din diverse semințe: in, muștar, mac, susan, mei, rapiță, și din alte materiale: strasuri, mărgele, nisip colorat), Marius Ignat, preşedintele Asociaţiei Filateliştilor Arădeni (mai multe timbre valoroase, precum şi seria completă de mărci poștale neștampilate cu imagini din Papua Noua Guinee), Titus Ștefanov recent câștigător al premiului I la Congresul Naţional de Insignorafie şi a 44-a ediţie a expoziţiei colective de insigne din anul 2018, de la Băile Felix (va expune o colecție de insigne care au ca tematică istoria turismului).
Alături de colecționarii din municipiul și din județul Arad vor fi prezenți la expoziție și colec­ționari din județele Zalău, Hunedoara și Timiș.
Va fi prezentată și colecția digitalizată de cărți poștale a Primăriei Orașului Pecica, care va fi proiectată pe un ecran.
Expoziția Colecții și colecționari este o manifestare prin care dorește să se răsplătească efortul colecţionarilor care de o viaţă întreagă au investit bani şi sentimente pentru a-şi dezvolta o pasiune.
Expoziţia este organizată în cadrul unui proiect al Asociaţiei Qult-Ar Arad, finanţat de Consiliul Local Municipal Arad prin Centrul Municipal de Cultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.