Cinematograful Arta se redeschide în acest sfârşit de săptămână

0
142

arta%201[1]Cinematograful Arta (fostul cinematograf Tineretului) din municipiul Arad va fi redeschis, sâmbătă, cu ocazia primei ediţii a Festivalului de film documentar, după ce a fost modernizat de Primărie, valoarea investiţiilor ridicându-se la 197.000 lei.
Clădirea cinematografului de pe strada Vasile Alecsandri nr. 2 a fost construită în anul 1924, este dotată cu două săli de proiectare şi o grădină de vară. Cinematograful are o capacitate de 310 locuri iar grădina de vară 445 de locuri. „Lucările de reparaţii au demarat în septembrie şi s-au încheiat în luna decembrie, valoarea lucrărilor ridi­- cându-se la 197.000 lei. Noi, cei care am copilărit în Arad ne bu­curăm că se redeschide un cinematograf. În strategia noastră culturală unul dintre obiective era preluarea cinematografelor de către municipalitate. Cel mai important este să avem şi în viitor filme în acest cinematograf”, a spus, miercuri, Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad.
La inaugurare, cinematograful s-a numit „Central” iar odată cu instalarea regimului comunist titulatura i-a fost schimbată în Cinematograful „Tineretului”.
Ultima titulatuă a cinematografului, „Arta” indică preocuparea mediului cultural local pentru difuzarea numeroaselor filme artistice începând cu anii 90.
Ultima reprezentaţie la acest cinematograf a fost „Takers – fură şi fugi”, cu Paul Walker, Matt Dilon, Hayden Christensen, în regia lui John Luessenhop.
Cinematograful „Arta” se va redeschide, sâmbătă, la ora 15.00 când va fi deschis oficial Festivalul de film documentar fARAD. Intrarea la toate proiecţiile din festival, atât sâmbătă cât şi duminică, este gratuită.
În judeţul Arad, în anul 1970, existau 160 de unităţi cinematografice (20 pe 35 mm şi 140 pe 16 mm) iar în anul 1983 existau 153 de unităţi cinematografice (18 pe 35 mm, 131 pe 16 mm şi 4 caravane).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.