Cinematograful din Grădiște, devenit un punct de atracție în Arad

0
496

Aproximativ 600 de persoane au participat în luna martie la evenimentele organizate la Cinematograful Grădiște, după ce Primăria Municipiului Arad, prin Centrul Municipal de Cultură Arad, a decis diversificarea ofertei culturale la cinematografele din cartiere. „În luna martie, în sala de 120 de locuri de la Cinematograful Grădiște, pe lângă tradiționala proiecție de film pentru copii a fost prezentată, în premieră, o piesă de teatru de păpuși. Totodată, în luna martie, s-a desfășurat un eveniment în premieră – un concert de muzică din filme cu cvartetul Adagio în timpul căruia au fost proiectate, pe ecran, imagini din filme celebre. La piesa de teatru de păpuși «Pădurea fermecată» au participat 240 de spectatori, organizându-se două reprezentanții datorită numărului mare de persoane care au dorit să vadă acest spectacol. La evenimentul «Filme în concert» sala a fost plină, iar numărul mare de cereri i-a determinat pe organizatori să ia în calcul reprogramarea evenimentului. La proiecția de film pentru copii «Coconut, micul dragon» au participat 200 de persoane, fiind, de asemenea, organizate două proiecții pentru a răspunde numărului mare de cereri din partea spectatorilor”, se arată în comunicatul de presă remis de CMC Arad.

Evenimentele cultural artistice vor continua la Cinematograful Grădiște și în luna aprilie, când va avea loc un spectacol de teatru de păpuși, va putea fi urmărit un film pentru copii și va fi lansat un program de filme artistice.

În anul 2018, la Cinematograful Grădiște au fost organizate, lunar, doar proiecții de filme pentru copii, proiecții la care, în final, au participat 1.793 spectatori.

Construit în anii 1920-1930, cinematograful din cartierul Grădiște a fost cunoscut ca Cinematograful CFR, fiind închis în anul 1990 de RADEF România.

Clădirea cinematografului a fost preluată de Primăria Municipiului Arad în anul 2011, iar în 2016 în urma unui proiect de investiții, cinematograful a fost modernizat și dotat cu aparatură performantă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.