Cioloș: “Aproape sigur“, USR-PLUS va avea candidat la prezidenţiale

0
1206

 

Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a declarat luni, la Digi 24, că este „foarte bine” că şeful statului, Klaus Iohannis, candidează pentru un nou mandat la alegerile prezidenţiale, dar aproape sigur alianţa USR – PLUS va avea candidatul său, potrivit agerpres.ro.

Întrebat cum se raportează la Iohannis, care a anunţat că vrea să candideze la alegerile prezidenţiale, Cioloş a răspuns: „Este foarte bine că domnul preşedinte candidează. Am colaborat foarte bine cât am fost prim-ministru (…), am ţinut legătura cu dânsul, dar foarte probabil, aproape sigur, alianţa USR – PLUS va avea un candidat la preşedinţie şi asta nu pentru a prezenta un candidat împotriva cuiva. E firesc ca o astfel de alianţă să prezinte un candidat la preşedinţie atâta vreme cât are şi un proiect politic pe care vrea să-l susţină în aceste alegeri, dar evident e important, e important şi pentru noi ca funcţia de preşedinte al României să rămână în rândul unor forţe politice care vor să lucreze pentru o Românie modernă, pentru o Românie democratică, şi nu forţelor politice care luptă împotrivă intereselor României, care luptă împotriva justiţiei şi a statului de drept. Mi se pare că ar fi foarte periculos ca funcţia de preşedinte al României să cadă în mâna celor care acum atacă justiţia, şi atacă statul de drept şi atacă UE„, a spus Cioloş.

Perspectivele rămân deschise

El a menţionat că PLUS şi USR rămân deschise perspectivelor de colaborare pentru un candidat comun la alegerile prezidenţiale.

 

Când am început discuţiile între PLUS şi USR, am discutat despre o perspectivă a unui proiect politic pentru România cu obiectivul de a ne uni forţele ca să oferim o alternativă politică pentru România care să se concretizeze într-o majoritate politică în 2020 şi am spus că vom căuta soluţii ca să colaborăm pentru toate cele patru rânduri de alegeri până în 2020. Începem cu alegerile europarlamentare. Pentru asta am stabilit nişte reguli foarte clare de colaborare, dar rămânem deschişi pentru perspective de colaborare şi pentru alegerile prezidenţiale pentru un candidat comun. Nu am stabilit încă exact modul în care vom selecta acest candidat, dar de principiu ne-am pus de acord că vom merge cu un candidat comun şi pentru prezidenţiale. Vom începe să discutăm soluţii pentru candidaţi comuni şi pentru alegerile locale (…), apoi, evident, pentru alegerile parlamentare – un proiect comun„, a afirmat fostul premier.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.