Cionca: ,,Am promis transparență și mă țin de cuvânt”

0
824

Așa cum a promis, președintele Consiliului Județean Arad Iustin Cionca, prezintă raportul lunar de activitate pe luna ianuarie. ,,Pentru unii, prima lună din an este o lună… „moartă”, pentru noi însă a fost plină de evenimente, după cum am pregătit-o”, spune Cionca.

Printre realizări se poate aminti, aprobarea înființării unei linii de gardă la domiciliu, în specialitatea cardiologie intervențională, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

De asemenea, s-a analizat reorganizarea rețelei școlare din municipiu și județ, pentru ca elevii să fie orientați spre școli care să îi ajute în dezvoltare.

A fost semnat al treilea contract de finanțare pentru achiziționarea de echipamente medicale și echipamente de protecție pentru cadrele medicale arădene și pentru pacienții Spitalului Clinic Județean Arad, în contextul pandemiei Covid-19.

Împreună cu președintele Consiliului Județean Timiș, Alin Nica, au fost stabilite măsuri pentru înăsprirea controlului tonajului mașinilor care transportă balast și alte încărcături pe drumurile județene dintre Arad si Timiș. ,,Ne-am întâlnit la Alioş, am revăzut starea drumurilor modernizate, dar afectate de mașinile de mare tonaj ale transportatorilor care nu respectă restricțiile. Anul trecut Consiliul Judeţean Arad a dat sute de amenzi, însă nu am putut stopa fenomenul. Anul acesta stabilim un set de măsuri împreună cu colegii din Timiș, să acționăm concertat pentru protejarea investițiilor și a proprietăților cetățenilor”, spune Cionca.

Aparatura medicală din cadrul Secției Clinice Chirurgie Generală I și a Blocului Operator I a fost completată cu un sistem de vizualizare cu indocianină, deosebit de important în cazul intervențiilor de îndepărtare a ganglionilor metastazați sau a tumorilor neoplazice.

A fost lansată procedura de achiziție publică pentru contractarea documentației tehnice aferente investiției: DRUM EXPRES ORADEA-ARAD.

Lucrările la ,,Sala Iuliu Maniu”, de pe Bulevardul Revoluției, au ajuns la aplicarea foiței de aur pe elementele interioare. Este vorba despre una dintre cele mai frumoase săli ale Aradului, renovată de Consiliul Județean, din fonduri europene.

Pe șantierul noului Spital de Oncologie s-a ajuns la îmbrăcarea pereților interiori în armătură, la realizarea rețelelor și racordurilor de apă și canalizare. Lucrarea este realizată de Consiliul Județean Arad, din fonduri câștigate prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Patrimoniul Județului Arad a fost completat cu încă trei drumuri județene, ca urmare a recepționării lucrărilor efectuate. Este vorba despre sectoarele de drumuri județene Tauţ-Târnova (lungime 9 km, garanția lucrării 7 ani), Pâncota-Seleuş (lungime 5,5 km, garanția lucrării 7 ani) și Grăniceri-Pilu (lungime 6,6 km, garanția lucrării 7 ani), care au devenit părți integrante din domeniul public al Județului Arad.

S-a aprobat contractarea de servicii sociale pentru trei loturi a câte 12 copii/tineri cu măsură de protecţie specială găzduiți în centre rezidențiale, case de tip familial, pe o durată de 3 ani, prețul fiecărui contract de servicii sociale fiind în sumă de 1.267.560‬ lei. De asemenea s-a aprobat contractarea de servicii sociale pentru 11 copii/tineri cu măsură de protecţie specială găzduiți în centre rezidențiale, case de tip familial, pe o durată de 3 ani, prețul contractului de servicii sociale fiind în sumă de 1.161.930 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.