Astăzi, la Arad, s-au întâlnit cei 16 membri ai Consiliului de Dezvoltare Regională, printre care și ceilalți trei președinti ai Consiliilor județene din regiune, președintele CJ Timiș, Alin Nica, președintele CJ Caraș-Severin, Romulus Dunca, președintele CJ Hunedoara, Laurențiu Nistor.

,,Anul acesta, Regiunea de Vest a absorbit 95 de milioane de euro din fonduri europene. Situația se va schimba însă radical în următorii doi ani, pentru că în anul 2023 regiunea de vest va trebui să absoarbă LUNAR 74 de milioane de euro, adică va absorbi într-o lună aproximativ cât a absorbit acum într-un an.

Numai din PNRR, în regiunea de vest vor intra 700 milioane euro din PNRR.

Am fost desemnat astăzi vicepreședinte al Consiliului de Dezvoltare Regională (CDR) a Regiunii Vest pentru un mandat de un an. În ultimul an, am ocupat această funcție care astăzi a revenit, prin principiul rotației, președintelui Consiliului Județean Caraș Severin, Romeo Dunca”, precizează președintele CJ Arad Iustin Cionca.

,,Facem ce am promis! Dezvoltăm Aradul și vestul României cu fonduri europene”, mai spune Iustin Cionca.

Sorin Maxim, directorul Agenției de Dezvoltare Regională a Regiunii Vest, a precizat:,, Consiliul Județean Arad a atras cele mai multe fonduri europene dintre instituțiile publice din județ, urmat de municipiul Arad”.,,Lucrăm la proiecte din fonduri europene cu care vom dezvolta regiunea noastră, localitățile din județ! Particip la ședința Consiliului pentru Dezvoltare Regională Vest împreună cu reprezentanții consiliilor județene, municipiilor reședință, orașe și comune din regiunea Vest, unde discutăm despre Programul Operațional Regional Vest 2021-2027”, precizează Răzvan Cadar, vicepreședintele

Recomandările redacției