Cionca impresionat de eforturile celor de la ISU în perioada pandemiei

0
314

Inspectoratul județean pentru situații de urgență (I.S.U)Arad, este o instituție publică, specializată în domeniul apărării împotriva incendiilor și protecției civile.  Efortul depus de angajaţii acestei instituţii este imens, mai ales acum în această perioadă de pandemie.

În calitate de președinte al Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, multumeşte membriilor acestei formaţiuni, pentru efortul depus în ultimul an, pentru salvarea de vieți, bunuri şi pentru securizarea Aradului.

,,Încheiem o perioadă extrem de dificilă, poate cea mai grea în viața noastră, determinată de pandemia Covid-19. Toate domeniile vieții au fost afectate de maladie și de consecințele acesteia. Mi-ar fi plăcut să stau astăzi în fața dvs. și să rostesc un discurs pozitiv, optimist. Realitatea însă ne plasează într-un context dramatic, în care avem arădeni între viață și moarte la Terapie Intensivă, cadre medicale care se zbat pentru viața pacienților și profesioniști ca dvs., care oferă suport și asistență în cele mai dificile momente. 15.534 de arădeni s-au suferit de Covid, 612 arădeni au decedat în urma contactării virusului.

În aceste condiții, la acest bilanț al suferinței și al efortului uneori supraomenesc, mesajul meu este, pe de o parte, de recunoștință și apreciere pentru dvs., pe de altă parte de îngrijorare pentru scenariile pandemice încă necunoscute pe care nu le putem încă nici astăzi anticipa, iar în al treilea rând de empatie și regret față de pierderile suferite. Aceste pierderi, fără intervenția hotărâtă, decisivă, a dvs. și a tuturor autorităților cu care munciți în parteneriat, ar fi fost mult mai mari. Vă mulțumesc, în numele comunității arădene pe care o reprezint, pentru tot ce faceți pentru noi!

Poate că de pe rețelele sociale sau de la adăpostul internetului nu pare așa, dar suntem într-o permanentă stare de asediu, de aproape un an de zile. Starea de alertă care se prelungește din vara anului trecut este o confirmare a acestei situații. Într-un astfel de context, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să fiți mesagerii atitudinii responsabile și corecte, să fiți în continuare un exemplu bun, așa cum Aradul și România are nevoie! Avem nevoie de modele corecte de atitudine și de conduită la care să ne raportăm, să încercăm să contrabalansăm avalanșa de dezinformări și falsuri care se revarsă de pe multe canale de comunicare și derutează, chiar deformează opinia publică’’, precizează Cionca.

De asemenea, Iustin Cionca supune că există discuţii pentru extinderea serviciului de salvare aeriană, prin contribuția nemijlocită a coordonatorilor bazei aeriene de la Caransebeș. Chiar dacă este deocamdată doar o discuție de principiu, președinților Consiliilor Județene din vestul țării li s-a prezentat un proiect de viitor, pentru stabilirea unor noi baze de salvare în zonele montane și actualizarea echipamentelor necesare acestor misiuni. 

,,Bilanțul Inspectoratului pentru Situații de Urgență reflectă, în cifre statistice, activitatea domniilor voastre. În date fizice, consecințe acestei activități înseamnă arădeni care au rămas alături de familiile lor, pentru că i-ați salvat dintre fiare contorsionate; înseamnă familii care au acoperiș deasupra capului, pentru că ați intervenit la timp; înseamnă un sentiment confortabil de siguranță, pentru că ne putem baza pe dumneavoastră. Vă mulțumesc și vă doresc un an în care să simțiți aprecierea comunității, o apreciere pe care o meritați!’’, încheie preşedintele CJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.