Cionca: ,,Nu digitalizăm birocrația”

0
275

S-a tot vorbit de faptul că în instituțiile publice ne lovim zilnic de birocrație. Din acest motiv, se dorește digitalizarea acestora. Dar pentru ca ea să fie cu adevărat eficientă, trebuie să integreze toate instituțiile publice, toate primăriile din județ, Consiliul Județean, ca fluxurile digitale să nu fie dublate de hârtii, este de părere președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Să nu digitalizăm birocrația” a declarat Iustin Cionca, referitor la acest subiect.

Încă de la începutul acestui an, Consiliul Județean și-a anunțat intenția de a reduce birocrația și de a elimina din hârtii. Zilnic, președintele Iustin Cionca, semnează sute de documente, cu mii de pagini în total.

Primul pas pe care l-am făcut a fost creșterea ponderii distribuirii electronice a corespondenței, respectiv a petițiilor, care intră la noi prin e-mail. Acestea sunt repartizate în timp real către direcțiile și serviciile de specialitate, fără să mai treacă întâi pe la Registratură. În următorul pas, Registratura va deveni complet digitală, numărul de înregistrare va fi dat de cel care distribuie corespondența electronică, iar circulația documentelor va fi și ea complet digitală.Pentru implementarea acestui proiect noi am contactat Agenția de Dezvoltare Regională, fiindcă sunt costuri foarte mari, estimate la milioane de euro (incluzând aici și digitalizarea arhivei de aproape 30 de ani a Consiliului Județean). Insist pentru digitalizare pentru că ea nu înseamnă doar viteză de lucru și eficiență mai mare în actul administrativ, ci și transparență în relația cu arădenii”, spune Iustin Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.