Cionca nu vede „interesul național” care-l ţine pe Ponta în funcție

0
329

cioncaPrim-vicepreședintele PNL Arad, Iustin Cionca, a explicat ieri, într-o conferință de presă ce a avut loc la sediul partidului, că Victor Ponta trebuie să-și dea demisia de urgență pentru trimiterea sa în judecată, spunând, totodată, că nu vede care este „interesul național” care reclamă menținerea acestuia în funcția de premier. „Aș vrea să încep printr-o întrebare simplă: care este «interesul național» care re­- clamă menținerea lui Victor Ponta în funcția de premier, în condițiile în care acesta compromite o națiune întrea­gă și se face rău României, care se decredibilizează ca țară? Vă reamintesc că func­ționarii publici, cadrele mili­tare, magistrații și polițiștii sunt suspendați din funcție în momentul declanșării ac­țiunii penale sau trimiterii în judecată. Persoanele suspectate de fapte de corupție sau alte fapte incompatibile cu  calitatea de reprezentant al statului nu pot lua decizii sau dispune de bani publici până la clarificarea situației. Prin rămânerea în funcție, Victor Ponta le râde în nas celor peste 300.000 de re­prezentanți ai statului”, a declarat Iustin Cionca.
În același timp, Cionca a vorbit și despre moțiunea de cenzură intitulată „Alege între Ro­mânia și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!”, depusă de PNL în Parlament cu scopul de a pune punct situației în care România este reprezentată de un premier inculpat trimis în judecată.
„PNL a depus o moțiune de cenzură intitulată «Alege între România și Ponta, un premier compromis. Demite-l pe Victor Ponta!», cu scopul de a pune punct situației în care România este reprezentată de un premier inculpat trimis în judecată. PNL a aș­teptat ca Ponta să demisio­neze, ca un gest de curățenie politică, dar acesta nu a făcut-o. Prin faptul că tine cu dinții de scaun, Ponta compromite o națiune întreagă”, a conchis Cionca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.