Ciprian Luca „atacă” la Gheorghe Falcă: „… demolatorul sportului arădean”

0
329

Fostul deputat PSD Ciprian Luca, cel care şi-a anunţat intenţia de a candida ca independent la funcţia de primar al Aradului în alegerile locale din acest an, constată prăbuşirea sportului arădean în perioada mandatelor primariale ale lui Gheorghe Falcă şi îi impută acestuia responsabilitatea pentru fenomen. „Sportul arădean a ajuns în ultima perioadă într-o situaţie de­zastruoasă. În «epoca Falcă» bazele sportive au fost distruse sistematic, nu mai puţin de 11 fiind rase de pe harta oraşului Arad.  Acelaşi dezinteres se răsfrânge şi în gestionarea activităţii sportive propriu-zise, ramuri sportive de tradiţie, care au adus glorie Aradului, dispărând sau fiind pe cale de dispariţie; canotaj, ciclism, handbal, rugby, bas­chet, polo şi, nu în ultimul rând, fotbalul, sunt doar câteva exemple”, declară Luca într-un comunicat de presă.
Fostul deputat şi potenţialul candidat de primar afirmă că modificările din Codul Fiscal crează cadrul legal pentru a sprijini mişcarea sportivă de către primării şi consiliile locale şi face o comparaţie între Arad şi Baia Mare, comparaţie din care Aradul iese mai mult decât „şifonat”. „Există deja o serie de precedente, mai mulţi primari pasionaţi şi interesaţi de sport constituind asociaţii sportive pentru a le putea sprijini. Elocvent este exemplul oraşului Baia Mare, cu un potenţial economic in­ferior Aradului, dar cu performanţe sportive notabile. Spor­tul şi cultura sunt factori importanţi în viaţa unei comunităţi, oraşul Baia Mare depăşind Aradul şi în competiţia pentru titlul de «Capitală Culturală Europeană 2021»”,  spu­ne Ciprian Luca.
Aşa cum stă bine oricărui posibil candidat la o funcţie ca aceea de primar al Aradului, Ciprian Luca îşi ia angajamente serioase pentru viitor – dacă arădenii îl vor alege în fruntea municipalităţii: „Prin mijloacele de care voi dispune, voi face tot posibilul pentru a stopa acest declin și a găsi și aplica  so­luțiile necesare revigorării activității sportive din municipiul Arad”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.