Ciprian Rus a ajuns la patru reușite stagionaledupă șutul în vinclul porții lui Niczuly în UTA – Universitatea Cluj 1-0. Rapidul atacant a înscris doar în fața propriilor suporteri și în momente cheie, decisive, ale confruntărilor cu CSM Râmnicu Vâlcea, Chindia Târgoviște, Șoimii Pîncota și duminică.
– Cipri, un nou succes acasă cu un gol marcat de tine…
– Era normal să câștigăm, mai ales că în meciurile disputate ieri rezultatele ne-au fost favorabile. Am urcat din nou acolo în vârf, unde cred eu că ne este locul. Într-adevăr, văd că-mi priesc jocurile de acasă mai mult.
Sper – totuși – să marchez și în deplasare poate chiar miercuri cu Mioveniul. Mergem să câștigăm la Pitești, pentru că fiecare meci l-am tratat așa.
– Clujenii au pus destule pro­bleme.
– A fost un meci de luptă cap coadă, încurajat și de starea gazonului. Din fericire, cred că ne-am acomodat mai bine. Am și marcat cum nu s-a putut mai bine, chiar înainte de pauză. Cred că golul i-a destabilizat puțin psihic pe clujeni.
– Ați încercat să profitați de statura nu prea impunătoare a portarului advers?
– Am vorbit înainte de meci și ni s-a spus să încercăm poarta inclusiv cu șuturi de la distanță, care pe astfel suprafațe de teren pot fi periculoase. Am făcut-o eu în minutul 44, 45, căci până atunci nu prea reușisem să ajungem în poziție de șut. Era cazul să punem probleme și în acest fel.
– Și ai trimis un șut imparabil pentru Niczuly…
– Tot ce mi-am dorit a fost să prind cadrul porții, mă bucur că a ieșit un gol frumos, dar în același timp foarte important pentru echipă. Sper să mai vină și altele.
– Ți-a stat puțin inima la ratarea clujenilor din minutele de prelungire?
– Am fost niște situații la care am avut emoții, nu doar la acea ultimă fază, dar am încredere în apărarea noastră. Ne-a scos și în acest meci din destule situații grele și o va face și în continuare. Oricum, rezultatul de egalitate nu ar fi fost corect după aspectul meciului și numărul de ocazii, noi având foartemulte în special în repriza a doua. Dar, e adevărat, am avut și puțină șansă, care până la urmă face parte din joc.
– Cum e să joci cu astfel de suporteri în tribune, cu două galerii frumoase, încurajări?
– A fost superb, meciul s-a ridicat la înălțimea unui derby de tradiție. S-a scandat și cântat tot meciul, ca fotbalist te simți foarte bine să evoluezi într-o astfel de atmosferă. La final este important că noi ne-am făcut fericiți fanii, care vin din ce în ce mai mulți la meciurile noastre și sunt alături de noi. Sperăm că va fi așa până la sfârșitul campionatului.
– Crezi că puteți termina anul pe locul 1?
– Campionatul e strâns, e foarte greu să te menții pe primul loc la ce aglomerație e acolo sus. Sunt puncte puține între locurile 1-6, iar noi nu trebuie să scăpăm din vederi primul obiectiv, calificarea în play-off. Normal că ne dorim să intrăm în vacanță din postura de lideri, până acum am și demonstrat că merităm asta, dar mai sunt trei meciuri…

Recomandările redacției