Ciprian Rus: „Gol frumos, dar mai ales important”

0
251

Ciprian Rus a ajuns la patru reușite stagionaledupă șutul în vinclul porții lui Niczuly în UTA – Universitatea Cluj 1-0. Rapidul atacant a înscris doar în fața propriilor suporteri și în momente cheie, decisive, ale confruntărilor cu CSM Râmnicu Vâlcea, Chindia Târgoviște, Șoimii Pîncota și duminică.
– Cipri, un nou succes acasă cu un gol marcat de tine…
– Era normal să câștigăm, mai ales că în meciurile disputate ieri rezultatele ne-au fost favorabile. Am urcat din nou acolo în vârf, unde cred eu că ne este locul. Într-adevăr, văd că-mi priesc jocurile de acasă mai mult.
Sper – totuși – să marchez și în deplasare poate chiar miercuri cu Mioveniul. Mergem să câștigăm la Pitești, pentru că fiecare meci l-am tratat așa.
– Clujenii au pus destule pro­bleme.
– A fost un meci de luptă cap coadă, încurajat și de starea gazonului. Din fericire, cred că ne-am acomodat mai bine. Am și marcat cum nu s-a putut mai bine, chiar înainte de pauză. Cred că golul i-a destabilizat puțin psihic pe clujeni.
– Ați încercat să profitați de statura nu prea impunătoare a portarului advers?
– Am vorbit înainte de meci și ni s-a spus să încercăm poarta inclusiv cu șuturi de la distanță, care pe astfel suprafațe de teren pot fi periculoase. Am făcut-o eu în minutul 44, 45, căci până atunci nu prea reușisem să ajungem în poziție de șut. Era cazul să punem probleme și în acest fel.
– Și ai trimis un șut imparabil pentru Niczuly…
– Tot ce mi-am dorit a fost să prind cadrul porții, mă bucur că a ieșit un gol frumos, dar în același timp foarte important pentru echipă. Sper să mai vină și altele.
– Ți-a stat puțin inima la ratarea clujenilor din minutele de prelungire?
– Am fost niște situații la care am avut emoții, nu doar la acea ultimă fază, dar am încredere în apărarea noastră. Ne-a scos și în acest meci din destule situații grele și o va face și în continuare. Oricum, rezultatul de egalitate nu ar fi fost corect după aspectul meciului și numărul de ocazii, noi având foartemulte în special în repriza a doua. Dar, e adevărat, am avut și puțină șansă, care până la urmă face parte din joc.
– Cum e să joci cu astfel de suporteri în tribune, cu două galerii frumoase, încurajări?
– A fost superb, meciul s-a ridicat la înălțimea unui derby de tradiție. S-a scandat și cântat tot meciul, ca fotbalist te simți foarte bine să evoluezi într-o astfel de atmosferă. La final este important că noi ne-am făcut fericiți fanii, care vin din ce în ce mai mulți la meciurile noastre și sunt alături de noi. Sperăm că va fi așa până la sfârșitul campionatului.
– Crezi că puteți termina anul pe locul 1?
– Campionatul e strâns, e foarte greu să te menții pe primul loc la ce aglomerație e acolo sus. Sunt puncte puține între locurile 1-6, iar noi nu trebuie să scăpăm din vederi primul obiectiv, calificarea în play-off. Normal că ne dorim să intrăm în vacanță din postura de lideri, până acum am și demonstrat că merităm asta, dar mai sunt trei meciuri…

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.