Circ sau bătaie de joc la adresa poporului

0
392

De câteva zile asistăm neputincioși la un circ politic generat de un partid pe care îmi este și greu să-l pronunț. La cum este văzut acest partid încă din momentul în care a intrat la guvernare, nici nu mă mir că este considerat ca o molie care roade încet tot ce întâlnește în cale. Este vorba, bineînțeles de USR.

Cu un scor mic la alegeri, USR a avut totuși pretenția să intre la guvernare, unde, prin șantaj politic și pretenții lipsite de bună cuviință, au și obținut portofoliile dorite. Să nu uităm totuși că au intrat la guvernarea unei țări. În tot acest timp, cât s-au aflat la guvernare, USR a încercat în repetate rânduri să își arate mușchii, neținând cont de interesele reale ale poporului. Vezi disperarea lor de a permite bărbaților să nască! Cam cu asta s-a ocupat USR-ul în timpul guvernării, în timp ce inflația cunoștea cote alarmante, prețurile sufocau românii, pensiile și salariile au fost înghețate – deși le avem printre cele mai mici din Europa, iar datoria externă a României a atins vârful istoric. Banii de la PNRR lipsesc cu desăvârșire și nu știm dacă îi vom mai vedea vreodată, însă pe cei de la USR îi interesează cum pot să nască bărbații în liniște sau cum pot cei din LGBTQ să înfieze copii sau cum să ni-i educe cât mai de timpuriu. Cum este posibil ca ministrul Stelian Ion să nu avizeze un program, a ordonanței privind Programul „Anghel Saligny”, prin care infrastructura României, în special din localitățile sărace, să nu se dezvolte?

Întrebarea ar fi unde au fost sau din ce mediu au apărut în viața politică? Dacă îi auzi ce vorbesc nu ai nevoie de prea multă școală să te lămurești în privința lor. Dar se pare că electorat au avut din moment ce au ajuns în Parlament. În acest partid sunt tot felul de specimene, dar electoratul lor cred că suflă și în iaurt să nu se ardă de acum înainte. Acum s-au găsit ei să facă circ, când poporul o duce atât de greu. Îl mai și auzi pe liderul lor spunând: „Nu vă puneți cu USR-iștii!“. Să știți că omul acesta are dreptate într-un fel, după câtă minte au. Cum să vii să faci propunere, tu din alt partid, odată ce schimbă pe Orban din funcția de prim ministru, îl propune pe Cîțu prim ministru, iar acum vor să îl schimbe și pe acesta. Atunci revenim la ce a spus omul acesta: „Nu vă puneți cu USR-iștii!“. Atunci însă ce caută la guvernare?

Deci după 1989 s-au perindat toate partidele la guvernare. Ca locomotive erau PSD și PNL, cele mai tari formațiuni politice. Într-o anumită perioadă au guvernat amândouă. Este adevărat, timpul nu a fost prea lung. S-au rupt tot din cauza ciolanului. Nu știau la care persoană să fie în mână.

Să revenim însă la problema actuală. PNL-ul, ca să intre la guvernare a mai avut nevoie de mai multe voturi și au hotărât să ia la guvernare USR și UDMR. Lucrul acesta a fost stabilit, însă până la urmă acești USR-iști au cerut niște ministere mult prea mari pentru scorul obținut de ei. PNL nu a avut de ales decât să le ofere cerințele. UDMR, partid disciplinat, a cerut ce au crezut că și pot obține. În schimb, tot „naziștii“ ăștia vin cu propunere de ministru și propun pe Orban prim ministru. A trecut puțin timp și nu le-a plăcut de el și îl propun pe Cîțu. Acum nici acesta nu mai e bun. USR-iștii s-au legat și de un fir de păr numai să provoace scandal pe spatele nostru, al românilor. Ei nu au nici un program, ba mai și provoacă lumea să iasă în stradă și solicită să iasă de la guvernare. Este foarte greu să îi caracterizezi, dar credem că acum și-au dat examenul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.