Circa 120 de arădeni au fost infectați cu virusul SARS-COV-2

0
1821

În această dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 125 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 56 internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, două internate în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș din Timișoara, 63 sunt la domiciliu iar patru sunt externate.

În cadrul activităților desfășurate ieri, 21 iulie, până în această dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 7 obiective sau locații. De asemenea, au fost verificate și 338 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 63 de persoane fizice în contextul verificărilor, fiind controlate și un număr de trei societăți comerciale sau PFA.

A fost înregistrat un apel la linia Tel Verde pentru semnalarea nerespectării măsurilor de protecție individuală de către persoane fizice. În urma tuturor verificărilor a fost aplicată o sancțiune contravențională, în valoare de 2000 lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Localitățile Sâmbăteni și Seleuș nu intră în carantină, dar se face o anchetă epidemiologică strictă. La Seleuș toată conducerea Primăriei este bolnavă de Covid-19. Sunt 125 de cazuri Covid-19 în județ, dintre care numai 56 de internați, ceilalți au refuzat spitalizarea, însă spitalul are pregătite 311 paturi. La DSP Arad, dintre cei testați la cerere, să poată pleca în concediu, aproximativ 7% au fost depistați bolnavi de Covid. Dintre cei testați la cerere la Spitalul Județean procentul este de aproximativ 1%.

Sunt bolnavi COVID-19 din 24 comune și orașe din județul Arad iar la Spitalul Județean, 96 de teste sunt procesate în interval de 40 de minute. Urmează controale mari la firmele care transportă muncitorii în zonele industriale. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.