Joi dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul Județului Arad erau înregistrate 468 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 155 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 301 sunt la domiciliu sau externate iar 12 sunt decedate. De asemenea, în carantină se află 622 de persoane iar 155 de persoane sunt în izolare.

Pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul I.P.J. Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate miercuri, 5 august, până ieri dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 23 de obiective/locații. De asemenea, au fost verificate și 940 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 488 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor şi 17 societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

A fost înregistrat un apel la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unui caz de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală de către persoane fizice.

În urma tuturor verificărilor au fost aplicate două sancțiuni contravenționale, ambele pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (avertismente).

„Atragem atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2.

Astfel de activități vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165.”,  spun reprezentanții Prefecturii Arad.

Recomandările redacției