Arădenii trebuie să respecte în continuare normele de igienă și de conduită sanitară, măsurile de distanțare fizică şi să poarte masca de protecţie, pentru a-și proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur. Pentru că sănătatea și siguranța cetățenilor sunt prioritare tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, forţele de ordine vor desfășura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă, pentru a preveni răspândirea noului tip de coronavirus.

Peste tot în municipiu se desfăşoară zilnic controale şi se dau amenzi. Joi, 29 octombrie, sub autoritatea Instituției Prefectului Judeţului Arad, polițiștii arădeni, împreună cu polițiștii locali, au desfăşurat acţiuni de verificare a respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun. Scopul vizat de aceste acţiuni îl constituie prevenirea răspândirii virusului SARS-COV-2.

Au fost verificate 211 societăți comerciale, restaurante, terase, unităţi tip fastfood, hoteluri, pensiuni şi alte spaţii de cazare, parcuri și zone de agrement, gări, autogări precum și 231 de mijloace de transport în comun. Pentru abaterile constatate, au fost aplicate 167 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 47.500 de lei, dintre care 37 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 18.000 de lei, de polițiștii locali. Toate sancțiuniel contravenționale au fost aplicate pentru nepurtarea măștii de siguranță.

Alexandra Bruţiu

Recomandările redacției