Circa 440 de cazuri active de COVID la Arad. Alte două persoane au decedat, în ultima zi

0
1098

Miercuri dimineață, conform raportării Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, la nivelul județului Arad erau înregistrate 448 de persoane pozitive la virusul SARS-CoV-2, din care 178 sunt internate în secțiile COVID ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, 259 sunt la domiciliu sau externate iar 11 sunt decedate. De asemenea, în carantină se află 464 de persoane iar 178 de persoane sunt în izolare.

Autoritățile locale vin cu precizări privind termenii „carantină” şi „izolare”:  carantina persoanelor – măsură de prevenire a răspândirii bolilor infectocontagioase, constând în separarea fizică a persoanelor suspecte de a fi infectate sau purtătoare ale unui agent înalt patogen de alte persoane, în spații special desemnate de către autorități, la domiciliu sau la locația declarată de către persoana carantinată, stabilită prin decizie individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei carantinate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege; izolarea – măsură care constă în separarea fizică a persoanelor afectate de o boală infectocontagioasă sau a persoanelor purtătoare ale agentului înalt patogen chiar dacă acestea nu prezintă semne și simptome sugestive, la domiciliu, la locația declarată de persoana izolată, într-o unitate sanitară sau la o locație alternativă atașată unității sanitare, în vederea monitorizării stării de sănătate și aplicării unui tratament, după caz, măsură instituită în scopul vindecării și reducerii gradului de contagiozitate pe baza consimțământului persoanelor sau, în lipsa acestuia, prin decizia individuală motivată a direcției de sănătate publică, care va conține mențiuni cu privire la data și emitentul actului, numele și datele de identificare ale persoanei izolate, durata măsurii și calea de atac prevăzută de lege.

Acțiuni de verificare

Pe durata stării de alertă, polițiști din cadrul IPJ Arad, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului continuă să desfășoare, în sistem integrat, activități de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă în zone aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, zone de agrement și cluburi în aer liber.

În cadrul activităților desfășurate marți, 4 august, până miercuri dimineață, la nivelul județului nostru au fost verificate 20 de obiective sau locații. De asemenea, au fost verificate și 267 mijloace de transport în comun. Au fost legitimate 595 persoane fizice în contextul verificărilor, fiind supuse controalelor 20 de societăţi comerciale sau persoane fizice autorizate.

Nu au fost înregistrate două apeluri la linia Telverde 0800800165, pentru semnalarea unor eventuale cazuri de nerespectare a măsurilor de protecţie indiviuală. În urma tuturor verificărilor au fost aplicate 8  sancțiuni contravenționale, toate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală (valoarea totală a amenzilor e 4000 lei).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.