Începutul lunii iunie aduce Circuitul Gastronomic Arădean, la Nădlac. Pe 2 iunie, aici se vor pregăti pentru gurmanzi, cârnați nădlăcani și nu numai.
Festivalul Cârnaților Nădlăcani așteaptă arădenii și nu numai începând de la orele dimineții. Preparatele vor fi pregătite pe loc.
Plecarea va avea loc la ora 9,15, de la Consiliul Județean Arad. Taxa de participare este de maxim 65 de lei și se va achita în mijlocul de transport, respectiv la Nădlac. Ca de fie­care dată, în cadrul Circuitului Gastronomic se vor face vizite și la muzee locale și obiective culturale din orașul Nădlac, al cărui specific constă în conviețuirea frumoasă a românilor și slova­cilor, dar și influența maghiară, Nădlacul fiind principalul punct de trecere a frontierei dintre România și Ungaria.
Arădenii și turiștii vor avea parte de evenimente cu speci- fic gastronomic, în fiecare săptămână, sub formă de acțiuni în județ. Reprezentanții administrației arădene au anunțat că, anul acesta va fi organizat Circuitul Gastronomic Arădean. Anul acesta va fi organizată pentru a doua oară, Ziua Turismului Arădean.
Circuitul a luat start în data de 5 mai, la Pecica şi se va încheia în 15 decembrie, la Săvârşin, cu tăiatul tradiţional al porcului. Astfel, în fiecare final de săptămână se vor organiza grupuri care, contra cost, vor putea vizita câte o localitate cu specific gastronomic din judeţ, vor face degustări şi vor participa la evenimente pentru cunoaşterea Aradului.
Cei care doresc să se înscrie la circuitul gastronomic o pot face la numărul de telefon 0728.116.412, de luni până vineri, între orele 9.30-16.30.
De asemenea, înscrierile se pot face on-line, pe site-ul www.sageataverde.ro.
În ziua de 7 iulie, Consiliul Judțean va organiza Ziua Turismului Arădean, în Parcul Eminescu.

Recomandările redacției