Incidența în municipiul Arad a sărit, joi, de pragul de 7,5 la mia de locuitori și a ajuns la 7,83/1000 de locuitori. Acest lucru se traduce prin închiderea magazinelor, în fiecare zi, la ora 22 și oprirea circulației la ora 20, excecpție făcând persoanele vaccinate sau trecute prin boală. Masca este obligatorie și la exterior. În aceeași situație sunt și localitățile Vărădia de Mureș, Bata și Vladimirescu, unde incidența de 7,5 a fost, de asemenea, depășită.

Aceleași restricții, cu precizarea că închiderea magazinelor și oprirea circulației după ora 20 pentru nevaccinații netrecuți prin boală se face doar în weekend (vineri, sâmbătă și duminică), se aplică și localităților care au depășit incidența de 6/1000 de locuitori. Nou-intrată în această categorie este localitatea Fântânele, unde restricțiile se aplică începând de vineri.  

Reamintim că prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri. Masca este obligatorie în toate localitățile cu incidențe peste 6/1000 de locuitori,

Intrate în categoria cu incidențe între 4 și 6 la mia de locuitori sunt doar Dorobanți și Zimandu Nou. Ambele își păstrează termenele, dar accesul în sălile de sport se face în baza certificatului verde (vaccinare, testare, trecere prin boală). Zimandu Nou – 14.10, Dorobanți – 20.10.

La Covăsinț, incidența a scăzut sub 7, dar peste 5,5, astfel încât se aplică de vineri, în continuare, restricțiile din această categorie. 

Recomandările redacției