compania de apa

Compania de Apă anunţă că, începând de mâine, circulaţia pe Podul Decebal va fi restricţionată din nou, din cauza unor lucrări.

„Începând cu data de 16 aprilie a.c., în cadrul Proiectului «Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţul Arad», cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Sectorial «Mediu», al cărui beneficiar este Operatorul Regional S.C. Compania de Apă Arad S. A., demarează o nouă serie de lucrări în zona Podului Decebal, pentru care traficul va fi restricţionat. Lucrările programate să reînceapă de mâine (n.r. astăzi) 16 aprilie 2014, vizează reabilitarea reţelei de apă şi reprezintă o continuare a celor sistate cu ocazia Sărbătorile Pascale. Lucrarea necesită închiderea parţială a Podului Decebal, şi anume a sensului dinspre Subcetate către Colegiul Naţional «Moise Nicoară», fiind instalate indicatoare rutiere însoţite de panouri de avertizare”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă. Reprezentanţii beneficiarului lucrării susţin că constructorul a obţinut aviz de la Comisia de Sistematizare a Circulaţiei, pentru restricţionarea traficului în perioada 31 martie-20 aprilie.

„În cadrul şedinţei Comisiei de Sistematizare a Circulaţiei s-a avizat favorabil solicitarea, cu condiţia delimitării şantierului cu plasa de protecţie şi execuţia lucrărilor până la 20 aprilie 2015 (dată ce coincide cu reluarea activităţii şcolare). Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune, în cadrul Programului Operaţional Sectorial «Mediu», Axa prioritară 1:. Extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Pe această cale, dorim să vă mulţumim pentru înţelegere şi să ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, se mai arată în comunicat.

Traficul a avut de suferit mai mult decât s-a estimat iniţial

La sfârşitul lunii ianuarie, reprezentanţii Companiei de Apă anunţau că vor închide circulaţia pe podul Decebal în perioada 2-8 februarie, pentru a se executa lucrări de reabilitare la o arteră de apă, pe tronsonul cuprins între Bulevardul Dragalina și Podul Decebal. Traficul a avut de suferit, din păcate, o perioadă mult mai mare decât anunţau iniţial cei de la Compania de Apă. La un moment dat, circulaţia a fost deschisă, dar pe o bandă, constructorii au continuat să facă lucrări, diverse utilaje putând fi văzute acolo chiar şi zilele trecute. De altfel, din cauza lucrărilor, banda cu pricina nu a fost încă asfaltată, în urma muncitorilor rămânând o serie de denivelări, spre disperarea şoferilor care trebuie să treacă pe acolo.

 

Recomandările redacției