Circulație îngreunată din cauza unui incendiu lângă DN7, în zona Nicolae Bălcescu

0
337

Un incendiu de vegetație uscată este stins acum în localitatea Nicolae Bălcescu pe marginea DN7, iar circulația rutieră este îngreunată de fum. Incendiul de pe DN7 a fost stins datorită faptului ca s-a putut interveni cu autospeciala.

Am mai suplimentat forțele cu toate echipajele de la Garda Bârzava și Birchis. Am mai deplasat și autospeciala SMURD de la Bârzava pe DN7 să-i asigure de acolo pe cei de la intervenție. Au mai venit și de la ocolul silvic”, spun pompierii. În total, la fața locului sunt circa 40 de oameni. Incendiul la vegetație s-a extins și în acest moment s-a reușit limitarea la nivelul solului și nu a întrat adânc în pădure. „Probabil într-o oră o să-l stingem”, mai spun pompierii.

Se fac eforturi mari să nu ne prindă noaptea pentru că e greu sa păstrăm legătura între oamenii de la intervenție din cauza distanței mari dintre oameni și a terenului. Noaptea și curenții de aer ascendent sunt mai puternici și sperăm să nu-l scăpăm în padure”, susțin reprezentanții ISU Arad.

Incendiu în localitatea Toc

De mai bine de două ore, 15 pompieri ai Gărzii de Intervenție nr. 1 Bârzava și a Gărzii de Intervenție nr. 2 Birchiș din cadrul ISU Arad sprijiniți de angajați ai Ocolului silvic Săvârșin, SVSU Săvârșin și localnici intervin pentru stingerea unui incendiu de vegetație uscată și litieră pe aproximativ 20 ha.  Intervenția se desfășoară cu dificultate datorita imposibilității accesului cu autospecialelor se stingere, focarelor multiple și a vântului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.