Cîțu își aruncă Guvernul în aer, însă ar putea sări el: USR îi cere demisia

0
371

USR PLUS anunţă că îşi retrage sprijinul politic pentru premierul Cîţu, „care a aruncat ţara în criză politică”. „USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare”, afirmă reprezentanţii formaţiunii, care cer negocieri pentru un nou premier şi adaugă că, dacă discuţiile eşuează, vor susţine o moţiune de cenzură împotriva lui Florin Cîţu, conform romaniatv.net. 

Dacian Cioloş anunţă că USR PLUS va susţine moţiune PSD împotriva Guvernului Cîţu. „Decizia Biroului Național al USR PLUS din această seară este că vom susține o moțiune de cenzură împotriva premierului Florin Cîţu. USR PLUS anunță că își retrage sprijinul politic pentru premierul Cîțu, care a aruncat țara în criză politică. USR PLUS nu a girat şi nu va gira niciodată jaful din bani publici, în nicio formulă de guvernare.

Cerem Coaliției să ia act de lipsa unei majorități care să susțină Cabinetul Cîțu și solicităm declanșarea de urgență a negocierilor în Coaliție pentru desemnarea unui nou premier care să formeze un nou guvern.
În situația în care discuțiile din Coaliție vor eșua în propunerea unui nou premier, USR PLUS va susține o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu.
Ministrul Stelian Ion este propunerea USR PLUS pentru Justiție în viitorul guvern şi are tot sprijinul nostru pentru continuarea reformei din justiție, inclusiv desființarea SIIJ şi numirile procurorilor-şefi, procese întrerupte de iresponsabilitatea premierului Cîțu. Biroul Național a decis convocarea Comitetului Politic în data de 11 septembrie”, a scris Dacian Cioloş pe Facebook.

PNL, şedinţă de susţinere a premierului Cîţu

O ședință de urgență a avut loc în această seară în cadrul echipei de campaniei de campanie internă a premierului Florin Cîțu. În cadrul ședinței online convocată imediat după anunțul revocării ministrului Justiției, liderii PNL și-au manifestat susținerea clară față de Florin Cîțu. Potrivit surselor noastre ei au fost mulțumiți de atitudinea premierului, întrucât ”dezvoltarea României nu poate fi condiționată”. Mâine, la ora 11.00 va avea loc o ședință Biroului Permanent Național al PNL în care se va da un mesaj puternic de susținere pentru premier. ”În aceeași măsură, liderii PNL spera ca USR să dea dovada de responsabilitate, sa fie înțelepți și să rămână la guvernare”, susțin sursele citate.

Premierul Florin Cîțu a anunțat miercuri seară că a semnat revocarea din funcția de ministru al Justiției a lui Stelian Ion (USR PLUS). El l-a propus interimar pe Lucian Bode. Președintele Klaus Iohannis i-a cerut lui Florin Cîțu să îl revoce din funcție pe Stelian Ion înainte de a finaliza procedura de numire a noului procuror-șef DIICOT.

 

Premierul a avut prima reacţie după demiterea ministrului Justiţiei, Stelian Ion. Într-o postare pe Facebook, premierul a spus că nu va păstra în Guvernul pe care îl conduce miniştri care şantajează poporul.

Cîţu îl acuză pe Stelian Ion că a blocat activitatea Guvernului atunci când s-a opus dezvoltării comunităţilor.

„Nu voi accepta în Guvernul României miniștri care să se opună modernizării României. A bloca activitatea guvernului doar pentru că nu ești de acord să dezvolți comunitățile înseamnă încălcarea mandatului dat de Parlament prin programul de guvernare. Nu voi permite ca poporul român să fie șantajat! Decizia din această seară a fost una necesară„, a scris premierul pe Facebook.

 

„Am semnat cererea de revocare din funcție a ministrului Justiției, Stelian Ion. Nu permit nimănui să șantajeze poporul român. I-am informat pe liderii coaliției despre revocarea lui Stelian Ion.

Am trimis președintelui României documentul cu revocarea ministrului Stelian Ion. Îmi doresc ca partenerii noștri de la USR PLUS să nu aleagă ieșirea de la guvernare.Vă asigur că această guvernare continuă”, a declarat Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.