PNL Arad a pus umărul la înlăturarea lui Cîțu și îl susține pe Ciucă în fruntea partidului

Europarlamentarul arădean Gheorghe Falcă (PNL, PPE) a declarat că PNL Arad, organizație pe care o conduce, a fost de acord să se convoace Consiliul Național de Coordonare, duminică, și să se realizeze un congres în 10 aprilie, pentru alegerea unui nou președinte al formațiunii politice. Liderul PNL Arad a susținut că premierul României, Nicolae Ciucă, „a câștigat o mare încredere la nivel național și, evident, poate să conducă PNL și să aibă sprijin total în ceea ce înseamnă coordonarea activității guvernamental”.

PNL Arad a fost de acord să se convoace Consiliul Național de Coordonare duminică și să realizăm un Congres în 10 aprilie. Noi credem că premierul României a câștigat o mare încredere la nivel național și, evident, poate să conducă PNL și să aibă sprijin total în ceea ce înseamnă coordonarea activității guvernamentale. La această întrebare răspunsul o să îl aibă domnul Cîțu în privat (n.r – întrebat de ce nu mai poate conduce Florin Cîțu PNL în continuare)”, a declarat europarlamentarul PNL Gheorghe Falcă.

Cîțu a demisionat

Florin Cîțu a demisionat de la șefia PNL. „Aș fi vrut să îmi prezint demisia în fața colegilor, dar am depus-o la partid, pentru că ei nu au fost aici. Colegilor mei se pare că le-a lipsit curajul”, a spus Cîțu. Acesta a mai precizat că deși a rămas singur în partid, nu este singur și că este înconjurat de principii liberale. La şedinţa de Birou Executiv convocată de Florin Cîţu au fost prezenţi doar Dan Vîlceanu, Theodor Stolojan şi Cristian Băcanu.

Întrebat dacă urmează să își dea demisia și din funcția de președinte al Senatului, el a infirmat: „Nu, acolo sunt alte discuții, vom vedea ce se întâmplă și acolo”.

El a spus că nu s-a pus în discuție dacă membrii PNL îl susțin în continuare pentru funcția de președinte al Senatului. Florin Cîțu a ocupat funcția după ce, conform înțelegerii din sânul coaliției PNL -PSD – UDMR – minorități naționale, și-a dat demisia de la șefia Guvernului, funcție pentru care a fost susținut Nicolae Ciucă, iar liderii principalelor partide au preluat conducerea celor două camere ale Parlamentului.

Întrebat dacă are să-și facă vreun reproș în privința activității de la șefia partidului, Florin Cîțu a spus: „Este clar că această coaliție cu PSD pentru mine nu a fost un lucru natural, a fost greu de digerat. Tot ce am făcut în acestă funcție, de când am preluat funcția de ministru al Finanțelor, premier și președinte al PNL, am luat decizii pentru binele României”.

Florin Cîțu, cu cele puțin peste șase luni de când a fost ales președinte, are cel mai scurt mandat la conducerea PNL, spun surse liberale, conform cărora el a fost schimbat pentru ca Nicolae Ciucă să fie propulsat în lupta din alegerile prezidențiale.

Zeci de organizații liberale s-au pregătit să îi ceară demisia lui Florin Cîțu din fruntea Partidului Național Liberal (PNL).

Șeful statului l-a susținut pe Florin Cîțu la Congresul de anul trecut, dar are și o relație foarte bună cu premierul Nicolae Ciucă.

Până la alegeri, se pare că Gheorghe Flutur va prelua conducerea partidului.

Recomandările redacției