Ciucă este noul prim-ministru al României

0
432

Nicolae Ciucă este premier interimar după demisia lui Ludovic Orban, aşa cum reiese dintr-un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

 

Nicolae Ciucă este premier interimar. Anunţul preşedintelui Iohannis.

„Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a luat act de demisia domnului Ludovic Orban din funcția de prim-ministru al României.

În conformitate cu dispozițiile art. 106 și ale art. 107 alin. (3) din Constituție, Președintele României l-a desemnat ca prim-ministru interimar pe domnul Nicolae-Ionel Ciucă, pentru a îndeplini atribuțiile prim-ministrului până la formarea noului Guvern”, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

„Trebuie demarate negocierile pentru formarea unui nou guvern. România are nevoie de un guvern responsabil. Decizia mea de azi vreau să arate un lucru foarte clar. Negocierile care vor urma trebuie să ducă la un guvern format de partidele centru dreapta. Îmi închei mandatul de premier.

Am încercat să-mi fac datoria și plec din funcție cu conștiința împlinită. Eu și colegii mei am făcut tot ce am putut. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate problemele cu care s-a confruntat România”, a declarat Ludovic Orban.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.