Din echipa UTA-ei ce a terminat pe locul 13 stagiunea precedentă a ligii secunde, Laszlo Balint a mai păstrat doar cinci fotba­liști seniori, iar pe doi dintre ei nu a contat niciun minut în cele 21 de etape scurse din actualul campionat. Dacă în privința lui Coulibaly situația era asumată încă din primăvară, Alexandru Ciucur ar fi trebuit să fie punct fix în primul „11” al arădenilor. Dar, pe 10 iulie, la un banal antrenament defășurat pe terenul din Sânnicolau Mic, mijlocașul de bandă de 29 de ani a suferit cea mai gravă accidentare din cariera sa de fotbalist. „A fost un antrenament, a fost mai încărcat, iar spre finalul său, cu toate că terenul a fost bun, mi-a pocnit pur și simplu tendonul la o fază la care am încercat să plec de pe loc. M-am accidentat singur, nu m-a atins nimeni. Nu știu din ce cauză, nu am avut niciodată probleme la tendon până tunci. Să fi fost, poate, pe fond de oboseală, chiar nu-mi explic. A fost prima mea accidentare de lungă durată de când joc fotbal”, a rememorat fotbalistul „Bătrânei Doamne”. Prezent la petrecerea de final de an a echipei „roș-albe”, Ciucur a vorbit despre jumătatea sa de sezon departe de gazon, dar și de cum a văzut și vede el lucrurile cu privire la lupta pentru promovarea în Liga 1.
– Ai lăsat această echipă pe locul 13 și ai găsit-o pe locul 1, te așteptai la acest salt major?
– În mare parte, da. Știam că se vor schimba multe lucruri în vară, dar, sincer, nu mă așteptam să fim chiar la o așa diferență mare în special de echipele de tradiție, precum Petrolul sau U. Cluj, chiar și Rapid. Nu sunt străin de atmosfera de la echipă, fiindcă am fost alături de colegi mai ales când jucau în zona Bucureștiului. Am fost la fiecare meci și i-am văzut pe băieți cât erau de încărcați, de motivați.
– Te-ai operat în vară, cum a decurs procesul de recuperare, cine s-a ocupat de tine la București?
– Am lucrat foarte bine cu Ovidiu Curti, un doctor foarte bun, al echipei FCSB. A avut grijă de mine în fiecare zi câte două-trei ore, a fost foarte greu. Prefer să nu-mi mai
amintesc, important că sunt bine acum și de abia aștept să revin pe teren.
– UTA ți-a fost aproape în toată această perioadă?
– Da și chiar aș vrea să le mulțumesc și pe această cale. Cei de la club au fost alături de mine, e un club profesionist care are grijă de jucătorii săi și chiar au fost alături de mine. M-au încurajat, m-au ajutat, nu neapărat financiar, căci nu au fost probleme, dar cu sfaturi. M-au sunat, s-au interesat de mine, chiar a fost bine. Sincer, nu mă așteptam pentru că în România ești cam lăsat baltă când nu mai folosești nimănui pe termen scurt, dar nu a fost cazul la UTA. E un club mare și demonstrează și prin oamenii care lucrează la el.
– Tu și jucătorii accidentați pe o perioadă mai lungă de timp, respectiv Pușcaș, Coulibaly sau Stancu sunteți considerați primele transferuri importante ale iernii…
– Mă bucur să aud asta, mai ales că eu sunt 100% disponibil și acum. Dacă mai erau o etapă-două-trei, aș fi putut să joc. Dar, a venit vacanța, mai am încă o lună în care voi lucra specific și din ianuarie sunt la dispoziția domnilor antrenori. Vă spun sincer că abia aștept cantonamentul. Nu credeam că o să spun asta, chiar îmi lipsesc colegii, iarba, fotbalul. Le simt lipsa și suporterilor care au fost minunați și în această primă jumătate de campionat.
– Cui crezi că o să-i poți fura postul la primăvară, mai ales că ești un jucător polivalent, care în bandă poate evolua oriunde?
– Echipa a mers foarte bine și fără mine, dar eu zic că e nevoie de toată lumea pentru obiectivul ce ni l-am impus. Nu avem un lot foarte numeros și eu zic că fiecare va avea șansa lui. Cel care este mai în formă va juca. Eu voi fi pregătit să revin, să creez concurență, iar prin asta eu zic că rezultatele vor fi cel puțin la fel de bune.
– Crezi că ordinea în clasamentul ligii secunde e conform cu ceea ce ai văzut tu de pe margine sau din fața televizorului?
– Pot să zic că a fost o prima jumătate de an extraordinară, chiar dacă jocul a mai scârțâit uneori, mai ales la meciurile din deplasare. Dar, grupul, vestiarul, a făcut dife­rența în cele din urmă în acest tur de campionat. Așadar, eu zic că merităm să fim pe primul loc, de la locul doi în jos nu mă interesează. Dacă suntem noi bine, nu cred că vom putea fi întrecuți, chiar dacă, de exemplu, Mioveniul are, poate, un plus de omogenitate, iar Rapidul e și ea o echipă de mare tradiție, cu suporteri fanatici în spate, dar și cu o situație financiară foarte bună. Așadar, eu zic că ordinea din clasament e cea corectă și sper să fie la fel și în vară.
– Din păcate, te întorci să joci pe „Motorul” și nu în Calea Aurel Vlaicu…
– Știam că mai durează construcția noului stadion, dar dacă o să promovăm sunt sigur că vom juca la Arad încă din prima etapă. Ideal ar fi să fie gata în aprilie, la sărbătoarea de 75 de ani a clubului, dar pe noi ne interesează să promovăm în orice condiții. Mai ales că echipa nu s-a descurcat deloc rău nici pe sintetic, chiar s-au pierdut doar două puncte în tot turul acolo.
Alex Ciucur e la UTA din luna februarie 2019 și a bifat 1.390 de minute în 16 me­ciuri oficiale pentru Campioana Provinciei în returul ediției de campionat 2018-2019. Are și două goluri în contul „roș-albilor”.

Recomandările redacției