gunoaieDupă cum se știe, pe raza comunei Hălmagiu se execută unele lucrări pe drumul național – și european totodată, DN79 Deva-Oradea.
În această zonă se circulă în marea majoritate a timpului pe un singur fir, zona fiind marcată cu indicatoare luminoase portabile, ce se pun acolo unde se fac lucrări, din ambele direcții. În aceste condiții, timpii de așteptare pentru a trece dintr-o parte în alta sunt uneori destul de mari, circulația fiind intensă. Unii automobiliști utilizează acești „timpi morți“ pentru a-și face curățenie în autorturisme iar în cazul familiștilor pentru a schimba… scu­tecele copiilor mici aflați în mașină.
Problema este că deșeurile și gunoaiele rezultate din aceste ope­rații le aruncă pe drum, igno­rând tomberoanele existente în zonă și mai ales faptul că aceste gunoaie afectează și viața localnicilor care, pe lângă stresul lucrărilor, sunt puși în situația de a suporta și existența gunoaielor trecătorilor.
Chiar dacă localnicii s-au obișnuit în ultima vreme să respecte curățenia în locurile publice – cum ar fi parcurile, zonele centrale – marginile drumurilor sunt încă pline cu destule gunoaie, ceea ce este neplăcut și totodată se dă dovada unei de lipse de respect față de eforturile administrației locale de a păstra curățenia în întreaga comună.

Recomandările redacției