centru cjaNu doar pentru drumuri şi spitale au fost alocate fonduri substanţiale din bugetul Consiliului Judeţean, anul acesta. Sume substanţiale a absorbit din bugetul administraţiei şi Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă, inclus într-un amplu proiect de moderni­zare. Potrivit unui proiect de hotă­râre, aprobat de curând de aleşii judeţului, numai din excedentul bugetar pe anul trecut, CJA a alocat anul acesta aproape jumătate de mi­lion de lei. La aceste fonduri prove­nite din economi s-au adăugat bani şi din alte resurse.
Peste 2,4 milioane de lei au fost prevăzuţi încă de la începutul anului în bugetul administraţiei judeţene, pentru Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă. Centrul este reabilitat şi extins din bani europeni, la aceştia adău­gându-se cofinanţarea din bu­ge­tul Consiliului Judeţean.
La începutul anului, conducerea Consiliului Judeţean a semnat contractul de lucrări pentru extinderea şi reabilitarea Centrului Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, din municipiu, din strada Gheorghe Doja. Centrul a obţinut pe un proiect fonduri nerambursabile prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013 pentru mo­dernizare şi dotare cu echipamente specific acestui top de unitate de învăţământ. Banii europeni nefiind suficienţi pentru modernizarea şi rea­menajarea centrului, necesarul a trebuit aco­pe­rit din bugetul CJA.
În total,  extinderea şi moder­nizarea centrului a implicat o investiţie de peste 3,92 milioane de lei. Proiectul a presupus reabilitarea şi reamenajarea imobilului, cu remo­dularea spaţiilor interioare şi achizi­ţionarea de noi dotări şi echipa­- mente.
Beneficiari ai acestui centru sunt tineri cu vârste cuprinse între trei şi 18 ani, care suferă de deficienţe mintale uşoare, moderate, grave sau chiar severe, unii având şi deficienţe locomotorii. Proiectul de modernizare a centrului ar urma să se încheie anul acesta.

Recomandările redacției