Raportul Curţii de Conturi, potrivit căruia, firma de proiectări Proiect SA ar fi încasat fără drept de la Consiliul Judeţean 200.000 de euro, prin societatea Continental Vest SA a fost contestat de Consiliul Judeţean.
Potrivit Curţii de Conturi, acum şase ani, societatea Continental Vest SA, aflată în subordinea Consiliului Judeţean ar fi achitat facturi către furnizori, printre care şi o factură de 200.000 de euro către firma de proiectări. Potrivit auditorilor, banii ar fi constituit un avans pentru contractarea realizării unui proiect pentru un viitor hotel. Acesta ar fi urmat să fie construit pe un teren al administraţiei judeţene, din Calea Iuliu Maniu. Raportul pune subsemne de întrebarea realitatea serviciilor prestate şi facturate de firma de proiectare. Consiliul Judeţean nu este însă de acord cu cele semnalate de Curtea de Conturi, întrucât auditorii nu au solicitat suficiente documente care ar fi lămurit situaţia.
Subiectul a dat curs discuţiilor şi în şedinţa Consiliului Judeţean de ieri. Consilierul Mircea Purcaru (USL) a solicitat informaţii legate de acest raport. „Ra­por­tul Curţii de Conturi nu ni s-a prezentat şi am înţeles că se doreşte să nu poată fi consultat“, a spus consilierul.  Preşedintele Consiliului Judeţean, Nicolae Ioţcu a susţinut în răspuns că decizia Curţii de Conturi a fost contestată şi că totuşi, dacă acesta doreşte îl poate consulta. Nicolae Ioţcu a mai spus că nu exclude instanţa în această problemă. „Curtea de Conturi a semnalat anumite aspecte cu care noi nu putem fi de acord. Au fost mai multe aspect în care, Consiliului Judeţean nu i s-au cerut documente în care să fie justi­ficate anumite aspect constatate. Dumnealor au scris acest lucru în raport, au luat o decizie fără consul­tarea documentelor care au stat la baza unor lucruri. Ne aşteptăm ca prin contestaţie să rezolvăm, dacă nu vom merge în instanţă. Mi se pare incorect ca în momentul în care constaţi ceva, să nu ceri punctul de vedere al instituţiei respective sau să nu ceri să ţi se aducă documentele care au stat la baza acelor lucruri. N-aş vrea să le comentez. Este o contestaţie pe care am depus-o la Curtea de Conturi. Aşa cum s-au rezolvat şi altele în cursul anilor, finalul cred că va fi unul corect“, a spus preşedintele CJA.

Recomandările redacției