Echipamente și aparate medicale, în valoare de peste 75.000 de lei, achiziționate de Consiliul Județean Arad, prin fonduri transfrontaliere, a fost marți transferate către Spitalul Județean. Președintelui Consiliului Județean, Iustin Cionca, a convocat o ședință extraordinară de Consiliu, în care consilierii au votat unanim acest transfer. Aparatele au fost cumpărate în cadrul proiectului ROHU 361 „Prevenirea şi monitorizarea bolilor infecţioase şi a infecţiilor intraspitaliceşti în Arad, Mako și Hódmezővásárhely”, obiectivul general al proiectului vizând pentru partea română constructia Sectiei de Boli Infectioase Arad. Prin proiect s-au achizitionat următoarele echipamente medicale: patru injectomate cu tempomat, în valoare de 14.280,00 lei și 25 de aparate purificatoare, în valoare de 60.987,50 lei achiziția fiind necesară pentru funcţionarea în bune condiţii a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad.

Le mulțumesc tuturor celor care ne-au sprijinit și au fost alături de eforturile noastre! De la începutul pandemiei, administrația arădeană a cumpărat 370 de aparate medicale noi pentru spital. Atenția noastră s-a concentrat pe asigurarea condițiilor necesare pentru tratarea pacienților, pentru îmbunătățirea infrastructurii medicale din Arad”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

De menționat că administrația județeană vrea să recupereze câteva milioane de euro alocate și investite pentru lupta anti-covid. Pe lângă fondurile venite de la administrație s-au adăugat donațiile din mediul privat și de la comunitate.

Recomandările redacției