CJA a dat undă verde înființării a doua linii de gardă la ATI II

0
754

Consilierii CJA au votat înființarea liniei a II-a de gardă pentru Secția Clinică ATI II, a Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad. Aceasta va funcționa pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României.

,,Luăm toate măsurile care țin de Consiliul Județean Arad în lupta împotriva noului coronavirus. Am răspuns solicitării Spitalului și am înființat în total 6 linii de gardă suplimentare, care vor funcționa pe durata stării de urgență. De asemenea, am alocat 34 milioane de lei spitalului, pentru a asigura tot ceea ce este necesar personalului medical”, a spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

În cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad, funcționează 38 de linii de gardă destinate asigurării continuității asistenței medicale, astfel: 21 linii de gardă destinate secțiilor și compartimentelor cu paturi; 2 linii de gardă destinate Laboratorului clinic de analize medicale și Laboratorului clinic de radiologie și imagistică medicală; 1 linie de gardă destinată UPU-SMURD;  9 linii de gardă la domiciliu; 5 linii de gardă înființate prin HCJ nr. 108/14.04.2020 și care funcționează pe perioada stării de urgență instituită pe teritoriul României.

Cele 38 de linii de gardă, organizate pe specialități, asigură asistența medicală în specialitatea pentru care au fost organizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.