cjaAdministrația a stabilit ce sume poate aloca în acest an, instituțiilor din subordine, precum și cultelor religioase. La peste 13,2 milioane de lei se ridică cheltuielile cuprinse în capitolul „Cultură, recreere și religie”, din proiectul de buget al Consiliului Județean Arad.
Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al Consiliului Județean arată ce sume va repartiza administrația, pentru plata personalului, pentru bunuri și servicii, precum și pentru dezvoltare, în domeniul cultural și religios. Din cele peste 13 milioane de lei pe care CJA le-a împărțit pe instituții și în funcție de priorități, peste 6,7 milioane de lei sunt transferuri între unități ale administrației publice.
Cei mai mulți bani se duc la Centrul Cultural Județean și anume, aproape cinci milioane de lei. Transferurile pentru funcționare se ridică la 4.462.000 de lei, în timp ce pentru dezvoltare ar urma să se aloce jumătate de milion de lei. Fonduri substanțiale vor mai fi alocate de Consiliul Județean, cultelor religioase. Vorbim de 4,85 milioane de lei, din care, peste 3,9 reprezintă contribuții la salarizarea personalului neclerical. O sumă de 930.000 de lei ar urma să fie alocată de administrație pentru susți­nerea cultelor.
Pentru Complexul Muzeal Jude­țean, CJA ar urma să dea 1.766.000 de lei, mare parte a fondurilor urmând să fie destinate funcționării acestuia. De asemenea, pentru Biblioteca Ju­dețeană, fondurile ce urmează a fi alocate se ridică la 1,68 de milioane de lei.
Aleșii județului urmează să-și exprime votul pentru bugetul de venituri și cheltuieli al CJA, cel mai probabil la începutul lunii viitoare. Proiectul de buget a fost scos la transparență decizională și poate fi consultat pe site-ul Consiliului Județean.

Recomandările redacției