Unul dintre drumurile județene pentru care administrația a dispus lucrări de modernizare este cel care leagă localitățile Bârsa-Sebiș-Moneasa-limită județ Bihor.

Consiliul Județean Arad modernizează drumul Bârsa-Sebiș-Moneasa-limită județ Bihor, o lucrare care face parte din strategia de modernizare a 326 kilometri drumuri județene. În ședința Consiliului Județean de luni, aleșii județului au aprobat cererea privind trecerea, cu titlu gratuit, a unui drum forestier în lungime de 4,4 kilometri, din administrarea Romsilva – în administrarea Consiliului Județean Arad. Transferul se va face printr-o Hotărâre de Guvern.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca susține: „Hotărârea de Guvern este necesară pentru a realiza șoseaua prin pădurea de la Moneasa către limita județului Bihor. Facem această investiție la solicitarea arădenilor care și-au dorit să legăm cele două județe, dar să și realizăm căi mai bune de acces înspre Moneasa. Am convingerea că vom găsi înțelegere la Guvernul României și la Romsilva”.

Lucrările de modernizare a acestui drum sunt în plină desfăşurare. Valoare investiției este de circa 55 milioane lei. Tronsonul are o lungime de 27 de kilometri.

Recomandările redacției