CJA a făcut primele demersuri pentru construcția centurii Șiria

0
298

La sfârșitul acestei săptămâni s-au făcut prime demersuri pentru construția șoselei de centură a comunei Șiria. În ședința ordinară a Consiliului Județean de vineri, 29 iulie, consilierii CJA au aprobat trecerea din domeniul public al comunei Şiria şi administrarea Consiliului Local Şiria, în domeniul public şi administrarea Consiliului Judeţean Arad (CJA)  a unor parcele de teren în vederea realizării centurii ocolitoare a localităţii Şiria

Centura ar urma să scoată circulația de tranzit. Aceasta va fi realizată aproape de intrarea în Șiria, lângă aerodrom şi va reintra pe drumul judeţean în Galşa.

Centura Şiriei va fi construită pe bani europeni, fiind cuprinsă în proiectul de reabilitare a drumului Arad-Şiria-Pâncota-Buteni.

„Am anunţat încă de când am fost aleşi în funcţii că vom continua proiectele vechii administraţii. Iar acest proiect este unul care merge mai departe”, a susținut Iustin Cionca, preşedintele Consiliului Judeţean.

Chiar dacă proiectul a fost votat pro de toți consilierii, acesta a stârnit unele discuții în ședința CJA. „Ar fi trebuit să fim consultaţi şi noi – consilierii judeţeni, în aceste proiecte. Cred că centura ar fi fost mult mai bine plasată dacă ocolea toate cele trei sate aparţinătoare Şiriei inclusiv Mâsca”, a spus consilierul județean, Florin Tripa.

Consilierul Garofiţa Popa i-a răspuns acestuia susținând că, în Mâsca există cale ferată, drept pentru care, centura nu ar fi putut fi construită acolo. De asemenea, în acest caz și costurile ar fi mai mari.

Proiectul va fi depus spre obținerea fondurilor nerambursabile, în toamna acetui an.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.