CJA a hotărât: peste nouă milioane de lei pentru autobuze de a doua mână, la CTP

0
525

Boicotul consilierilor județeni PSD-ALDE nu poate opri administrația să cumpere cele 40 de autobuze de mâna a doua, pentru Compania de Transport Public (CTP) – spun cei de la CJA. Președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca a declarat în urmă cu câteva zile, că sub nicio formă decizia Consiliului Județean de achiziționare a autobuzelor nu poate fi influențată de consilierii care au blocat inițial proiectul în ședință, prin refuzul de participare la vot. Însă, după achiziționare, autobuzele trebuie transferate Companiei de Transport Public, pentru ca aceasta din urmă să preia la finalul anului, toate cursele de transport în județ, care, în prezent sunt ale unor operatori privați.

Pentru achiziționarea autobuzelor secon-hand – soluția considerată eficientă de CJA, în buget au fost cuprinși peste 9,63 milioane de lei. „Vreau să se înțeleagă, eu am o hotărâre de consiliu județean, de la toți consilierii de la toate partidele, hotărâre care mă obligă ca, la final de an, să preiau toate traseele Companiei de Transport Public (CTP), ca să nu mai prelungim contractele cu operatorii privați. Vreau să execut această hotărâre, să cumpăr autobuze! Am eliminat posibilitățile de achiziționare de autobuze noi și de contractare a unui leasing de către CTP. A treia propunere agreată este să cumpărăm autobuze secon-hand…pe cât ne permitem și vrem ca la final de an acestea să fie achiziționate. Vreau eu să îi văd pe consilierii aceștia «zmei» de la PSD și ALDE, că nu vor fi de acord să transferăm cele 40 de autobuze la CTP, când vor fi cumpărate!“, a spus Iustin Cionca, președintele CJA, înședința desfășurată în urmă cu câteva zile.

Toate rutele vor fi preluate

Rutele de transport ce ar urma să fie preluate de CTP sunt: Arad – Pecica, Iratoş – Arad, Craiva – Chişineu Criş – Arad, Grăniceri – Sânmartin – Arad, Groşeni – Ineu, Măderat – Arad, Lipova – Zăbrani – Arad, Urviş – Zărand – Arad, Şeitin – Arad, Sebis – Moneasa, Arad – Moneasa, Moneasa – Cil, Mărăuş – Beliu – Arad, Hălmagiu – Arad, Minişel – Arad, Nădlac – Pecica – Arad, Secaci – Beliu – Arad, Satu Mare – Arad, Arad – Vărşand, Arăneag – Arad, Căpâlnaş –  Lipova – Arad și Felnac – Arad. „Nu este normal să am o majoritate în consiliu care decide ceva și să îmi trebuiască niște voturi în plus ca să le putem transfera. Până la urmă este o prostie legislativă care trebuie corectată. Există și o prevedere pentru renunțarea a două treimi pentru astfel de cazuri. Se înșeală (n.a consilierii protestatari) că vor avea de câștigat de pe urma blocării proiectelor care au nevoie de majoritate pentru blocare. Vor avea de pierdut!“, a mai spus Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean.

De reamintit că, până acum, consilierii PSD-ALDE au protestat în două ședințe consecutive ale Consiliului Județean.. Protestul acestora a presupus neparticiparea la vot, unul dintre proiectele „ochite“ de aceștia fiind cel de achiziționare de autobuze.

După achiziționare, autobuzele CTP vor fi înregistrate în patrimoniul județului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.