deszapezireConsiliul Judeţean se pregăteşte să aleagă firmele care se vor ocupa de deszăpezirea drumurilor din judeţ, în timpul iernii. Procedura de licitaţie a început încă de la finalul lunii august, astfel că în prezent administraţia evaluează ofertele. La cât de repede au scăzut temperaturile se pare că administraţia a făcut bine că a început din timp pregătirile pentru sezonul rece. În jur de 2,3 milioane de lei au estimat autorităţile la un prim calcul că vor plăti pentru întreţinerea drumurilor în această iarnă, însă în calculi nu intră şi lucrările suplimentare. Cert este că având experienţa iernilor trecute, autorităţile au hotărât să mărească numărul utilajelor de deszăpezire pe toate sectoarele de drumuri.
Pentru deszăpezirea în sectorul Lipova, autorităţile estimează că se vor avea de plătit minim 712.000 lei. Pentru sectorul Ineu se ia în calcul o sumă de 583.000 de lei, pentru Chişineu – Criş aproape 360.000 de lei, iar pentru Sebiş, 456.000 lei. La aceste sume se vor mai adăuga şi banii pentru deszăpezirea drumurilor din sectorul Arad.
Aceste sume după care s-au şi făcut calcule se bazează pe cheltuielile de anul trecut. Pentru că iarna 2012 – 2013 nu a fost grea şi cu multe ninsori, Consiliul Judeţean a avut de plătit o factură de circa 2,2 milioane de lei. Cam la atât au estimat deci reprezentanţii administraţiei că se va plăti şi anul acesta însă, nu exclud că iarna le poate da calculele peste cap. „Până acum s-au depus deja ofertele pentru licitaţie, astfel că putem deja intra în procedura de evaluare. Până la sfârşitul lunii acesteia vom avea contractele pentru lucrări de deszăpezire deja semnate urmând ca din noiembrie să dăm ordinul de începere a aprovizionării cu materiale antiderapante. Stocurile de matriale vor fi mai mari decât cele de anul trecut. În plus, am mărit şi numărul utilajelor disponibile de la 21 câte au fost anul trecut, la 27. Pentru iarna 2013 – 2014 am prevăzut pentru început că se va plăti pentru desză­pe­zirea pe cele cinci sectoare de drum în jur de 2,3 milioane de lei, însă nu pot spune exact care va fi suma decât după ce se vor încheia licitaţiile“, a susţinut Cristian Drăgan, administrator al Consiliului Judeţean Arad.

Recomandările redacției