Consiliul Județean a atras atenția că, angajații Unității Medico-Sociale din Săvârșin nu și-au priit salariile din septembrie și că a achitat fondurile necesare remunerațiilor. Asta în condițiile în care, acoperirea acestor cheltuieli se face în mod normal, din fonduri alocate de Guvern.

Cele șapte cadre medicale de la Unitatea Medico-Socială din Săvârșin au restanțe salariale pentru că Guvernul a decis să majoreze salariile în sistemul sanitar, dar nu a alocat și banii necesari plății acestora – spun reprezentanții CJA. Din acest motiv, cei de la Unitatea Medico-Socială din Săvârșin și-au epuizat bugetul de salarii în luna septembrie, iar de două luni nu au mai fost plătiți.

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean susține că este inadmisibil ca românii să fie lăsați fără salarii, iar Guvernul să nu fie deloc interesat de obligațiile pe care și le-a asumat public. Consiliul Județean Arad a alocat suma de 165 de mii de lei pentru plata medicilor și asistenților medicali de la UMS Săvârșin, aferente lunilor septembrie, octombrie și noiembrie.

Recomandările redacției