spital

 

Multe ar urma să se schimbe şi anul acesta în Spitalul Judeţean, pe banii administraţiei judeţului. Printre cele mai importante investiţii se numără amenajarea unei farmacii în incinta spitalului, precum şi amenajarea unui laborator de radiologie, o promisiune mai veche a conducerii Consiliului Judeţean. Autorităţile vor mai investi în achiziţionarea de aparatură şi echipamente medicale, iar alte fonduri se vor duce către viitorul Spital TBC din municipiu.

Autorităţile au făcut o listă de investiţii pe domenii, pentru acest an şi, potrivit acesteia, aproape 36,5 milioane de lei vor trebui împărţiţi pe infrastructură şi cofinanţare de proiecte finanţate din fonduri europene, sănătate, învăţământ, cultură şi asigurări şi asistenţă socială.

Astfel, 850.000 de lei a pus deoparte CJA pentru proiectul „Ambulatoriu Integrat din structura Spitalului Clinic Județean de Urgenta – reabilitare/modernizare ,dezvoltare si echipamente cu aparatura de specialitate“, banii nefiind incluşi în capitolul „sănătate“ în care administraţia a rezervat resurse pentru Spitalul Judeţean.

Capitolul „sănătate“ însumează peste 5,7 milioane de lei, din care, cea mai mare parte a fondurilor este destinată Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Din această sumă, 2,5 milioane de lei va fi folosită pentru finalizarea lucrărilor de extindere a Unităţii de Primri Urgenţe a spitalului, investiţie începută în 2013. Autorităţile mai au în plan să amenajeze o farmacie în spital, laboratorul de radiologie şi să continue proiectul de amenajare a incintei interioare a spitalului. Toate acestea ar putea costa la primele estimări peste un milion de lei. Aleşii judeţului mai consideră prioritară şi monitorizarea accesului în spital, ceea ce presupune montarea de aparate şi bariere. În plan mai este şi un gard nou pentru spital, o autoutilitară, un turn laparoscopic pentru Secţia Chirurgie II şi dotări pentru sterilizarea aparaturii medicale. Numai echipamentele instrumentar pentru Bloc Operator, ATI, o masă pentru chirurgie şi un lavoar chirurgical ar putea scoate din bugetul administraţiei în jur de 600.000 de lei. Nu în ultimul rând, autorităţile vor să mai fie schimbate şi lifturile din incinta spitalului.

De asemenea, aleşii judeţului mai vor să plătească 462.000 de lei pentru racordareala reţeaua de gaze natural, la Spitalul de Psihiatrie Mocrea, dar şi câteva zeci de mii de lei, pentru maşini de spălat profesionale la Spitalul de Psihiatrie Căpâlnaş.

Puteţi consulta şi tabelul de investiţii al CJA: invest spital

  • G LUCA spune:

    Cinste domnului Iotcu pentru cit a investit in spitalul judetean si in multe localitati printre care si comuna almas. cu mult respect G .L

Comentariile sunt închise.

Recomandările redacției