Administrația județeană l-a găzduit din nou pe Eduard Gafencu, luptătorul momentului în sportul arădean. De când ajuns în centrul atenției, sportivul de 26 de ani a terminat înainte de termen luptele cu Adrian Cibu (Colosseum București din luna septembrie 2018), maghiarul Titusz Szabo (Gala Campionilor de la Arad din noiembrie 2018) și olandezul Thomas Doeve (Colosseum București de luna trecută), iar la puncte l-a învins pe deveanul Flavius Boiciuc (n.a Colosseum Timișoara în decembrie 2018).

În weekend, Gafencu intră din nou în ring, chiar acasă, la Sala Sporturilor Victoria, în cadrul Colosseum Tournament XII. Elevul lui Ruben Stoia luptă pentru a doua centură mondială, la o altă categorie, cu Ekrem Doruk. Sportivul de origine turcă e considerat cel mai bun produs al şcolii de kickboxing al lui Remy Bonjasky, legendă mondială în sporturile de contact.

Vicepreședintele Consiliului Judeţean, Sergiu Bîlcea a anunțat evenimentul susținut financiar și de CJA. Acest eveniment sportiv de amploare va fi transmis de televiziuni din 46 de ţări.

„Aradul este gazda unui eveniment sportiv major, cel mai mare al anului în sporturile de contact, intens mediatizat la nivel naţional. Suntem partenerii organizatorilor şi suntem convinşi că arădenii vor savura din plin acest eveniment care atrage nume mari din kick-boxing şi pasionaţi ai sportului. Sperăm ca arădeanul nostru, Eduard Gafencu, va câştiga titlul mondial pentru care urcă în ring și va reconfirma ascensiunea sa. De altfel, acesta este și unul dintre motivele pentru care Consiliul Județean a decis să se implice în finanțarea competiției, să fim alături de un arădean care vrea să realizeze cea mai mare performanță a sa acasă, în fața publicului arădean! Pentru noi, ca administrație, este important și faptul că prin astfel de evenimente plasăm Aradul în centrul atenției publice, creăm emulație în jurul Aradului, generăm un mecanism prin care hotelurile din Arad sunt ocupate și prin care se dezvoltă și domeniul serviciilor”, a susținut vicepreședintele Consiliului Județean, Sergiu Bîlcea.

De menționat că, marți, începând cu ora 18.00, sportivii se vor afla în cel mai mare centru comercial din Arad unde vor da autografe şi vor împărţi postere celor prezenţi. Miercuri, începând cu ora 17.00, va avea loc o conferinţă de presă şi cântarul oficial, găzduite de sala de Evenimente Hellen.

Recomandările redacției