CJA anunță dezastrul serviciilor sociale

1
1031

Fix 10 minute a durat ședința extraordinară de vineri a Consiliului Județean, cu tot cu votarea în unanimitate a tuturor celor șase puncte de pe ordinea de zi. Cel mai important fiind, desigur, rectificarea bugetului general de venituri și cheltuieli al județului Arad pe anul 2018. De ce? Pentru că proiectul prevede alocarea a 3,6 milioane lei pentru funcționarea serviciilor sociale ale județului.Lucrul acesta, însă, l-am aflat abia la întrunirea organizată de către Cionca la ora 14,00, adică urmând să înceapă la 40 de minute după terminarea ședinței extraordinare a CJA. Cionca a făcut apel la consilieri să nu plece, ci să stea și ei la întrunire, pentru că au fost invitați toți parlamentarii arădeni, șefi de ONG-uri și instituții, pentru a dezbate, fără nicio tentă politică, situația financiară și viitorul negru al județului. Cu accent pe colapsul instituțiilor și serviciilor sociale, în condițiile în care este al doilea an consecutiv în care s-au alocat zero lei pentru serviciile sociale.

Dezastru, colaps, nenorociri…

Pe scurt, banii alocați prin rectificarea bugetară acoperă funcționarea acestora pentru o lună și jumătate, după care, dezastru, colaps, nenorociri pentru cei 16.000 de beneficiari actuali. Desigur, întrunirea nu s-a soldat cu ceva benefic și concret, fiind un simplu exercițiu de imagine politică a PNL Arad, executat perfect de către președintele CJA, Iustin Cionca și vicele Sergiu Bîlcea, care au înfierat Guvernul pentru marginalizarea Aradului și pe parlamentarii PSD Arad, care nu apără interesele arădenilor. Care, a remarcat Cionca, nu au onorat invitația, deși au fost anunțați din timp, după cum nu s-au sinchisit de ea nici consilierii județeni ai PSD-ALDE, care fuseseră convocați cu 40 de minute înainte. Desigur, a uitat să adauge că nu au rămas nici consilierii PNL nu au rămas. Pentru corectitudinea informării, a fost prezent deputatul Glad Varga.

Simion Todoca

Explicație foto CJA: Ascultând raportul privind dezastrul județului

1 COMENTARIU

  1. SA ISI VANDA MASINILE DE LUX CUMPARATE PE BANII ARADENILOR SA RENUNTE LA CHEFURI SI AMANTE.SA VINA CURTEA DE CONTURI SA II VERIFICE.ASTIA PICA CA MUSTELE:TOLEA ,URMEAZA BILCEA SI APOI CIONCA.II ASTEAPTA IOTCU SI CU MARIAN LA BULAU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.