upuReprezentanţii administraţiei au anun­ţat începerea lucrărilor de extindere şi modernizare a Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean. Contractul de execuţie a fost semnat în luna ia­nuarie a acestui an, iar fondurile necesare ce se ridică la peste 2,7 milioane de lei vor fi alocate de Consiliul Judeţean Arad.
UPU – SMURD a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă va intra în ample lucrări de extindere şi reabilitare, în câteva zile. Prin crearea la Arad a bazei aeriene pentru elicopterul SMURD, unitatea spitalicească este implicată în derularea intervențiilor medicale din întreaga zonă de Vest, deservită de elicopterul medical. În aceste condiţii, volumul de muncă desfășurat prin UPU a crescut mult, astfel că, extinderea este deosebit de necesară. Prin extindere, numărul de paturi va creşte de la 18 la 33, iar timpii de așteptare pentru desfășurarea actului medical de urgenţă vor fi reduşi.
Corpul UPU, în suprafaţă de 615 metri pătraţi va fi reamenajat, iar prin supraetajare va fi făcută o extindere de 215 de metri pătraţi. Suprafaţa unităţii va fi extinsă cu 230 de metri pătraţi, astfel încât, suprafața totală desfășurată a UPU-SMURD la finalizarea construcției să fie de 1.060 de metri pătraţi. Lucările de extindere şi reabilitare vor fi completate de achiziţionarea de dotări.
Conducerea Spitalului Judeţean Arad a susţinut că, în contextul investiţiilor, unitatea va avea nevoie de mai mult personal, astfel că se vor mai face angajări. Trebuie spus că, pentru acest an, Consiliul Judeţean a prevăzut că va aloca spitalului circa opt milioane de lei. Printre investiţiile finanţate din aceste fonduri se mai numără: începerea construcţiei secţiei TBC, lucră­rile de reabilitare şi extindere a clădirii din curtea sediului central al spitalului, amenajarea incintei unităţii, amenajarea unui laborator de radiologie şi dotarea cu aparatură şi echipamente medicale.

Recomandările redacției