ambulatoriu

Contractul de lucrări a fost semnat la finele anului trecut

Reabilitarea şi modernizarea Ambulatoriului Spitalului Judeţean intră în linie dreaptă. Administraţia a obţinut fonduri consistente pentru acest proiect, semnat la finele anului trecut, pe 30 decembrie.

 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007-2013, Axa Prioritară 3 – „Îmbunătăţirea infrastructurii sociale”, Domeniul Major de Intervenţie 3.1 – Reabilitarea/modernizarea/echiparea infrastructurii serviciilor de sănătate, iar valoarea contractului încheiat este de 7.714.331,13 lei fără TVA, preţul fiind ferm în lei şi nu poate fi modificat pe perioada de derulare a contractului.

 

„Mă bucură faptul că am accesat încă un proiect european menit să îmbunătăţească şi să modernizeze condiţiile spitaliceşti ale judeţului nostru. Este un proiect necesar, care cuprinde atât meodernizarea infrastructurii, cât mai ales dotarea cu echipament şi aparatură medical. Termenul de finalizare pentru aceste lucrări este luna iulie 2015, dar în trimestrul III al acestui an vom putea spune că, ambulatorul este gata dotat şi modernizat la standard europene”, a spus Nicoale Ioţcu, preşedintele Consiliului Judeţean Arad.

 

Proiectul are un grad ridicat de dificultate, deoarece în perioada lucrărilor nu se vor sista consultaţiile în totalitate, ci doar în acele zone în care se va lucra efectiv.

 

„Se va lucra pe segmente, pentru a nu afecta actul medical, în perioada implementării proiectului. Activitatea se va decala în funcţie de lucrări, dar nape niciun segment nu va fi întreruptă”, a spus Adrian Wiener, directorul medical al Spitalului Clinic Judeţean Arad.

 

Lucrări de amploare

 

Proiectul are două componente majore a căror realizare va duce la modernizarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului Clinic de Urgenţă Arad. Prima componentă se referă la reabilitarea clădirii fiind obiectul unui contract de lucrări iar cea de-a doua la dotarea acestuia cu echipamente moderne de diagnosticare şi tratament, fiind obiectul unor contracte de achiziţii.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă dezvoltarea şi îmbunătăţirea calităţii infrastructurii serviciilor de asistenţă medicală, pentru eficientizarea acestor servicii şi asigurarea unui acces egal al cetăţenilor la serviciile de sănătate.

 

Prin proiect este prevăzută realizarea unor lucrări de reabilitare pe o suprafaţă de 5.185,23 de metri pătraţi.

Astfel, urmează a se executa lucrări de reabilitare a clădirii ambulatoriului, lucrări de consolidare în urma expertizării clădirii, compartimentarea interioară existentă în prezent şi finisaje interioare şi exterioare adecvate funcţiunii.

De asemenea, proiectul prevede lucrări de reamenajare şi recompartimentare interioară, refacere a instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, de ventilaţie, climatizare şi fluide medicale, centrală de climatizare şi ventilaţie.

 

La accesele în clădire se vor desface cele două rampe de scară din strada Andreny Karoly şi se vor reface inclusiv o prelungire a podestului la accesul dintre axele L-M pentru intrarea directă la urgenţele stomatologice. De asemenea, la zona RMN-ului se vor executa o serie de lucrări care sunt necesare amplasării echipamentului RMN.

 

Conducerea CJA a mai spus că, tot în următoarea perioadă se va lucre intens la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului, lucrările urmând să fie derulate în zona în care se desfăşoară actul medical. „Jumătate din Spitalul Judeţean va fi în lucru în perioada următoare“, a conchis Nicolae Ioţcu.

Recomandările redacției