bugetSurprinzător, administrația județeană are deja un proiect de buget scos la transparență, încă din ultimile zile ale anului trecut. În alți ani, proiectul de buget al Consiliului Județean prindea contur abia de prin februarie, desigur în funcție de mulți factori, între care, situația de la nivel central.

Astfel, Consiliul Județean a afișat la transparență Proiectul bugetului de venituri și cheltuieli al județului Arad pe anul 2016. Timp de 20 de zile, documentul poate fi consultat la avizierul Consiliului Județean sau pe site-ul instituției. Cei interesaţi pot depune în scris recomandări, sugestii şi opinii privind acest proiect, până la 19 ianuarie 2016, la registratura Consiliului Judeţean Arad.

Conducerea Consiliului Județean a anunțat că totul va fi expeditiv, bugetul urmând să fie suspus la vot în în 20-22 ianuarie. Și asta pentru ca și administrațiile locale să-și poată adopta bugetele mai repede.

Conform proiectului de buget scos la transparență, totalul veniturilor Consiliului Județean se ridică la aproape 265 de milioane de lei, din care, veniturile curente totalizează peste 165 de milioane de lei. Totalul cheltuielilor estimate nu este mai mare decât cel al veniturilor, ci egal. În jur de 83 de milioane de lei ar urma să fie numai transferurile către instituții subordinate, pentru proiecte și funcționare. Capitolul „Transporturi“ însumează aproape 52, 8 milioane de lei.

Rămâne de văzut cum va decurge votarea bugetului și spre ce se vor îndrepta cele mai multe fonduri.

Recomandările redacției