În ședința de miercuri, Consiliul Județean Arad a aprobat înfiinţarea Serviciului Corp Control Preşedinte şi a Biroului de Executări Silite, două structuri considerate extrem de importante pentru eficientizarea activităţii administrative. Aceste structuri au fost promovate în perspectiva verificării a tot ceea ce se realizează pe bani publici și de a demonstra că efortul plătitorilor de taxe și impozite este respectat.
„Am promovat aceste schim­bări din nevoia de a atrage la Consiliul Județean specialiști. Am promis că vom schimba ritmul în administrație, și exact asta vrem să facem, iar pentru asta e nevoie de acoperirea unui segment mai larg, cu personal de specialitate. Îmi doresc să aducem în administrație profesioniști, oameni cu experiență. Știm cu toții că există o problemă cu calitatea investițiilor publice, aşa că am votat pentru constituirea acestei structuri, care să verifice ceea                ce se realizează pe bani pu­blici”, a spus preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca.
Acesta a ținut să precizeze că înfiinţarea Biroului de Executări Silite a fost o necesitate, întrucât este nepermis ca amenzile date de Consiliul Județean, de exemplu pentru transportatorii care distrug drumurile județene fiindcă nu respectă restricțiile de tonaj, să nu fie încasate!
Structurile vor deveni ope­raţionale în cel mai scurt timp posibil.

Recomandările redacției