CJA aruncă bomba: TAROM refuză colaborarea cu Aeroportul Arad, pe fondul controlului exercitat de PSD

0
290

Mare tevatură iscată pe tema Aeroportului Arad, după ce Consiliul Județean (CJA) anunță că are dovezi că PSD boicotează activitatea acestuia. Mai precis, conducerea CJA, susține că, deși este în faliment, compania TAROM refuză să opereze zboruri de pe Arad, întrucât este controlată de PSD. Informațiile sunt sigure, venite chiar de la o agenție de turism turcească. Iustin Cionca, președintele CJA susține că, acestea confirmă, ceea ce se bănuia. Nici pe bani, ca stimulant de la stat în condițiile introducerii de noi zboruri, TAROM nu a dorit să ope­reze de pe aeroportul arădean.
„Ni s-a confirmat oficial, de către o agenție de turism tur­cească, foarte importantă și în România: Tarom refuză să ope­reze de pe Aeroportul Arad, chiar și pe bani mulți, contra cost, pe destinații certe, contractate de agențiile de tu­rism! Mulțumim parlamenta­- rilor PSD incompetenți care nu sunt în stare să ajute Aradul cu nimic, deși sunt la putere! Să nu uităm că Taromul care refuză să vină pe bani la Arad este falimentar, este al Guvernului, iar Guvernul este al PSD! Parlamentarii PSD de Arad, între a reprezenta interesele arădenilor sau interesele Guvernului au ales să reprezinte Guvernul și au întors spatele arădenilor” – a declarat președin­tele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.
Lucrurile au devenit clare în cadrul conferinței de presă de la Consiliul Județean. Agenția Prestige Tours a prezentat programul de zboruri spre Turcia de pe Aeroportul Internațional Arad, iar reprezentanții agenției au declarat că au insistat la Tarom pentru închirierea unei aeronave care să înnopteze pe Aeroportul din Arad, de unde dimineața să poată porni, la o oră convenabilă, pe o destinație externă. Con­ducerea Tarom și conducerea agenției de turism au avut mai multe întâlniri, dar fără niciun rezultat. Și conducerea Consiliului Județean a avut cinci între­vederi cu reprezentanții Tarom, în anul 2017, soldate cu eșec. „Poate dacă ar avea altă atitudine față de solicitările potențialilor clienți, Taromul, subordonat Guvernului PSD, nu s-ar mai afla în situația fa­limentară de acum. Cum poate cineva spune că decizia de excludere a Aradului din cur­sele Tarom nu este politică, atunci când suntem un client care insistă, ducem și alți clienți la Tarom care la rândul lor ar vrea să plătească, dar se lovesc de refuz?!”, spune președintele Consiliului Jude­țean Arad.
Nici pe bani, TAROM nu colaborează cu Aradul
Deşi Prestige a avut în plan o extindere a serviciilor turistice pentru arădeni și pe perioada iernii, a fost refuzat de TAROM. Conducerea TAROM nu a dat curs solicitării de a porni o cursă de la Arad, nici măcar un avion închiriat în regim charter, deși a fost contactată în repetate rânduri atât de Consiliul Județean Arad, de Aeroportul Internaţional Arad, cât şi de Prestige Tours.
În plus, deși pare de necrezut, reprezentanții TAROM nu și-au arătat nici intenția de a participa la o schemă de ajutor de stat, prin care, în condițiile legii, ar fi primit bani de la Aeroport doar să vină să opereze de la Arad!
„Lucrăm cu 11 ţări, dar ţara de care am fost cel mai impresionaţi a fost România. Facem analize pentru fiecare zonă şi analizele noastre cu privire la Arad nu ne-au înşelat. Avem în continuare foarte multe planuri, veţi vedea cât de mult îndrăgim acest oraş. Am făcut o treabă foarte bună la Arad, unde am fost primiţi cu braţele deschise. Vom continua cola­borarea şi în anii următori, dar nu este suficient să lucrăm numai pentru sezonul de   vară. Am insistat la TAROM să primim aeronavă cu şedere în Arad pentru a oferi mai multe zboruri arădenilor, însă nu am găsit susţinere. De la Bucureşti şi Suceava avem destinaţii noi spre Bodrum şi Iordania, şi ne dorim acelaşi lucru şi pentru Arad. Curse TAROM spre şi dinspre Arad ar însemna extinderea paletei noastre de oferte, nu doar spre Antalya, ci şi spre alte destinaţii aşa cum au Bucu­reş­tiul şi Suceava”, a declarat Mustafa Kadiroglu, preşedinte CALY Group, care include Prestige Tours.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.